Επίσημο: Η Microsoft εξαγόρασε την Activision Blizzard

Οι φήμες αποδείχθηκαν αληθινές και λίγες μόνο ώρες μετά την τελική έγκριση της CMA, ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι $68.7 δισ.!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Phil Spencer από το επίσημο blog του Xbox.

Αγαπάμε το gaming. Παίζουμε παιχνίδια, δημιουργούμε παιχνίδια και ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι το gaming για όλους μας ως άτομα και συλλογικά, ως κοινότητα. Και σήμερα, καλωσορίζουμε επίσημα την Activision Blizzard και τις ομάδες της στο Xbox. Είναι οι εκδότες μερικών από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπημένα franchises στην ιστορία του gaming σε κονσόλες, PC και κινητά. Από το Pitfall έως το Call of Duty, το World of Warcraft έως το Overwatch, το Candy Crush Saga έως το Farm Heroes Super Saga, τα στούντιό τους έχουν διευρύνει τα όρια του gaming για τους παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Θαυμάζω εδώ και καιρό το έργο της Activision, της Blizzard και της King και τον αντίκτυπο που είχαν στο gaming, την ψυχαγωγία και την ποπ κουλτούρα. Είτε επρόκειτο για ξενύχτια που περνούσαμε παίζοντας την καμπάνια του Diablo IV με φίλους από την αρχή μέχρι το τέλος, είτε συγκεντρώνοντας όλη την οικογένεια στο δωμάτιο αναψυχής για την εβδομαδιαία βραδιά Guitar Hero, είτε κάνοντας ένα επικό σερί στο Candy Crush, μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές μου στο gaming προήλθαν από εμπειρίες που δημιούργησαν τα στούντιο τους. Είναι απίστευτο να καλωσορίζουμε τέτοιες θρυλικές ομάδες στο Xbox.

Ως μία ομάδα, θα μαθαίνουμε, θα καινοτομούμε και θα συνεχίσουμε να τηρούμε την υπόσχεσή μας να φέρουμε τη χαρά και την κοινότητα του gaming σε περισσότερους ανθρώπους. Θα το κάνουμε αυτό μέσα σε μια κουλτούρα που προσπαθεί να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι και με επίκεντρο τη συνεχή δέσμευσή μας "Παιχνίδι για όλους". Επεξεργαζόμαστε σκόπιμα τη συμπερίληψη σε ό,τι κάνουμε στο Xbox - από την ομάδα μας μέχρι τα προϊόντα που φτιάχνουμε και τις ιστορίες που αφηγούμαστε, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες μας αλληλεπιδρούν και συμμετέχουν ως ευρύτερη κοινότητα παιχνιδιών.

Μαζί, θα δημιουργήσουμε νέους κόσμους και ιστορίες, θα φέρουμε τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε περισσότερα μέρη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν περισσότεροι παίκτες, και θα συνεργαστούμε με τους παίκτες και θα τους ευχαριστήσουμε με νέους, καινοτόμους τρόπους στα μέρη που αγαπούν να παίζουν, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, του cloud streaming και άλλων.

Οι παίκτες ήταν πάντα στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε. Και καθώς μεγαλώνουμε, θα συνεχίσουμε να κρατάμε τους παίκτες στο επίκεντρο όλων αυτών. Θα συνεχίσουμε να ακούμε τα σχόλιά σας, να δημιουργούμε μια κοινότητα όπου μπορείτε να είστε ο εαυτός σας, όπου οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους και να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε πραγματικά διασκεδαστικά παιχνίδια. Όπως υποσχεθήκαμε, θα συνεχίσουμε επίσης να κάνουμε περισσότερα παιχνίδια διαθέσιμα σε περισσότερα μέρη - και αυτό ξεκινάει τώρα επιτρέποντας στους παρόχους cloud streaming και στους παίκτες να streamάρουν παιχνίδια της Activision Blizzard στην Ευρώπη, μια δέσμευση που αναλάβαμε έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα ξεκινάμε τις εργασίες για να φέρουμε τα αγαπημένα franchises της Activision, της Blizzard και της King στο Game Pass και σε άλλες πλατφόρμες. Θα μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με το πότε μπορείτε να περιμένετε να παίξετε τους επόμενους μήνες. Ξέρουμε ότι είστε ενθουσιασμένοι - και εμείς είμαστε το ίδιο.

Για τα εκατομμύρια των οπαδών που αγαπούν τα παιχνίδια της Activision, της Blizzard και της King, θέλουμε να ξέρετε ότι σήμερα είναι μια καλή μέρα για να παίξετε. Εσείς είστε η καρδιά και η ψυχή αυτών των franchises και είναι τιμή μας να σας έχουμε μέρος της κοινότητάς μας. Είτε παίζετε στο Xbox, το PlayStation, τη Nintendo, το PC ή το κινητό, είστε ευπρόσδεκτοι εδώ - και θα παραμείνετε ευπρόσδεκτοι, ακόμη και αν το Xbox δεν είναι το μέρος όπου παίζετε το αγαπημένο σας franchise. Γιατί όταν παίζουν όλοι, κερδίζουμε όλοι. Πιστεύουμε ότι τα σημερινά μας νέα θα ξεκλειδώσουν έναν κόσμο δυνατοτήτων για περισσότερους τρόπους παιχνιδιού. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη. Έχουμε τόσα πολλά περισσότερα να κάνουμε τους επόμενους μήνες - είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον και ανυπομονώ να το μοιραστώ μαζί σας.

Loading