Η Microsoft πιο κοντά από ποτέ στην εξαγορά της Activision Blizzard

Το μεγαλύτερο σίριαλ στην ιστορία του gaming φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του, καθώς η CMA (Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου) ενέκρινε οριστικά την περίφημη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι $68.7 δισ., καθώς δεν κατατέθηκε καμία ένσταση στην προκαταρκτική έγκριση που είχε δώσει πριν από μερικές ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι κάμφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο εταιρειών και πλέον είναι θέμα ωρών να έχουμε την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft για την εξαγορά, αν και εκκρεμεί μία ακόμη δικαστική διαμάχη με την FTC στις ΗΠΑ που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι η CMA είχε αρχικά απορρίψει την εξαγορά εκφράζοντας την ανησυχία της για ενδεχόμενο μονοπώλιο στον τομέα του cloud gaming. Η Microsoft προχώρησε τότε στην διανομή των δικαιωμάτων του cloud gaming προς την Ubisoft, με αποτέλεσμα η CMA να αλλάξει στάση και να πειστεί πως θα διατηρηθεί ο ανταγωνισμός και οι gamers θα έχουν περισσότερες επιλογές και καλύτερες υπηρεσίες στην διάθεση τους.

Την περασμένη εβδομάδα είχε διαρρεύσει πως η Microsoft θα ανακοινώσει την εξαγορά σήμερα 13 Οκτωβρίου 2023, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

[via]

Loading