Επίσημο: Μπλόκο στην εξαγορά της Activision Blizzard από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Τεράστια ανατροπή και σημαντική ήττα για τη Microsoft στην προσπάθεια της να ολοκληρώσει επιτυχώς την πολύκροτη εξαγορά της Activision Blizzard έναντι $69 δισ. Παρά τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και την διαφαινόμενη έγκριση που φαινόταν ότι θα έδινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), η τελευταία ανακοίνωσε πριν από λίγο πως μπλοκάρει την συμφωνία!

Στο tweet της CMA αναφέρεται ότι αποτρέπουν τη Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard λόγω ανησυχιών πως η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud gaming, κάτι που θα οδηγούσε σε λιγότερη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους gamers στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Η πρώτη αντίδραση της Microsoft ήρθε με δήλωση του προέδρου Brad Smith, ο οποίος τόνισε τα εξής:

Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτήν την εξαγορά και θα καταθέσουμε έφεση. Η απόφαση της CMA απορρίπτει μια πραγματική διαδρομή με πρόσχημα ανησυχίες περί ανταγωνισμού, κάτι που θα έχει επιπτώσεις τόσο στην τεχνολογική καινοτομία, όσο και στις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνίες για να καταστήσουμε τα παιχνίδια της Activision Blizzard διαθέσιμα σε επιπλέον 150 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε αυτές τις συμφωνίες με την αρωγή των ρυθμιστικών αρχών. Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι διότι μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, αυτή η απόφαση δείχνει πως δεν υπάρχει κατανόηση της αγοράς και του τρόπου με τον οποίο πραγματικά λειτουργεί το cloud.

Από την πλευρά της, η Activision εξέδωσε μια πιο επιθετική ανακοίνωση τονίζοντας τα παρακάτω:

Η απόφαση της CMA έρχεται σε αντίθεση με τις φιλοδοξίες του Ηνωμένου Βασιλείου να μετατραπεί σε ελκυστικό προορισμό για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Θα συνεργαστούμε στενά με τη Microsoft για να ανατρέψουμε την απόφαση της. Τα συμπεράσματα της CMA αποτελούν προσβολή για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες. Θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους ανάπτυξης για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η παγκόσμια κοινότητα μικρών και μεγάλων επενδυτών θα καταλάβουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ξεκάθαρα κλειστό για την επιχειρηματικότητα.
Loading