[Δ.Τ.]
  • Η Ericsson θα παρουσιάσει καινοτομίες στον χώρο της τηλεόρασης και των μέσων επικοινωνίας οι οποίες εστιάζουν σε τρεις βασικούς τομείς: τον εμπλουτισμό των μέσων, την επεξεργασία και διανομή μέσων, καθώς και τον τομέα της δημοσίευσης
  • Στις νέες λύσεις περιλαμβάνεται η Εξατομίκευση Ροής MediaFirst – η οποία είναι η λύση της Ericsson για δυναμική εισαγωγή διαφημίσεων για ροή OTT – καθώς και εξελίξεις στις υπηρεσίες υποτιτλισμού
  • Θα υπάρχει ζώνη αφιερωμένη αποκλειστικά στις καινοτομίες του κλάδου, όπου θα υπογραμμίζονται οι εξελίξεις σε τομείς όπως βίντεο 8Κ 360 μοιρών, επαυξημένη πραγματικότητα (AR), εικονική πραγματικότητα (VR) για πολλαπλές τηλεοράσεις, καθώς και Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙοΤ)

Η Ericsson θα παρουσιάσει τις πρόσφατες καινοτομίες της και τα νέα της προϊόντα στην έκθεση NAB 2017 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, όπου θα επιδείξει τις μοναδικές της δυνατότητες και το πλήρες χαρτοφυλάκιό της σε κατόχους περιεχομένου, εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων και παρόχους τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της αποστολής της για μεταμόρφωση της τηλεόρασης, η Ericsson θα παρουσιάσει νέες λύσεις σε τρεις βασικούς τομείς: τον εμπλουτισμό των μέσων, την επεξεργασία και διανομή μέσων, καθώς και τον τομέα της δημοσίευσης. Η εταιρεία θα επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό, οι υπηρεσίες cloud, οι διεθνείς πλατφόρμες, τα αποτελέσματα που καθοδηγούνται από συμβάντα, καθώς και οι διαισθητικές και καθηλωτικές εμπειρίες επιτρέπουν σε όλους τους παρόχους να διαφοροποιηθούν και να γίνουν ανταγωνιστικοί στη νέα εποχή της τηλεόρασης.

Η Stella Medlicott, Αντιπρόεδρος Marketing & Communications, Media της Ericsson, δήλωσε:

"Φέτος επιδεικνύουμε τις ικανότητές μας από άκρο σε άκρο και την ηγετική μας θέση σε αρκετούς κρίσιμους επιχειρηματικούς τομείς, όπως είναι η μετάβαση σε λογισμικό και cloud, η σημασία των στοχευμένων αποτελεσμάτων τα οποία καθοδηγούνται από γεγονότα, καθώς και η εξέλιξη της εμπειρίας των θεατών. Οι πρωτοποριακές λύσεις και υπηρεσίες μας θα βοηθήσουν τους πελάτες μας να ελαττώσουν την πολυπλοκότητα και το κόστος τους, ενώ παράλληλα θα ανταποκρίνονται στον ταχύ ρυθμό αλλαγής στον τομέα της τηλεόρασης και των μέσων επικοινωνίας."

Η Ericsson παρουσιάζει για πρώτη φορά τη λύση της για δυναμική εισαγωγή διαφημίσεων για ροή over-the-top (OTT), με εμπορική ονομασία Εξατομίκευση Ροής MediaFirst ή Ericsson MediaFirst Stream Personalization, η οποία δίνει στις εταιρείες τηλεοπτικών προγραμμάτων και στους παρόχους υπηρεσιών τη δυνατότητα εξατομίκευσης και οικονομικής αξιοποίησης των υπηρεσιών βίντεο σε πολλαπλές οθόνες. Η Εξατομίκευση Ροής MediaFirst παρέχει περιεχόμενο απόλυτα προσαρμοσμένο στο κάθε άτομο.

Λειτουργεί με διάφορες μορφές περιεχομένου και με οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής, προσφέροντας τη δυνατότητα εισαγωγής διαφημίσεων σε HLS, Smooth Streaming και MPEG-DASH. Πέραν της δυνατότητας ακριβούς εισαγωγής διαφημίσεων και αντικατάστασης περιεχομένου από το δίκτυο, η Εξατομίκευση Ροής MediaFirst προσφέρει ολοκληρωμένα αρχεία καταγραφής χρήσης τα οποία, σε συνδυασμό με αναλυτικές μετρήσεις, προσφέρουν βαθύτερη κατανόηση κάθε ακροατηρίου και ακριβέστερη επιχειρηματική ευφυία.

Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο εμπλουτισμού μέσων της Ericsson βελτιώνεται ακόμα περισσότερο χάρη στην εισαγωγή των νέων καινοτομιών της εταιρείας στον τομέα των υπηρεσιών υποτιτλισμού, στον οποίο η εταιρεία κατέχει κορυφαία θέση: Snap Captions, Subito Vault και Subito Conversion and Delivery Engine. Οι νέες αυτές υπηρεσίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υποδομής της Ericsson για την παροχή υπηρεσιών υποτιτλισμού νέας γενιάς.

Η υπηρεσία Snap Captions είναι η ταχύτερη υπηρεσία της Ericsson για υποτιτλισμό χωρίς σύνδεση (offline). Ολοκληρώνει εργασίες υποτιτλισμού με ταχύτητα αστραπής (εκπομπή μίας ώρας μπορεί να παραδοθεί έως και σε δύο μόλις λεπτά), χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνολογικές εξελίξεις που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή υποτίτλων σε πραγματικό χρόνο. Το Subito Vault είναι ένα ενιαίο, διεθνώς προσβάσιμο, ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για την παραγωγή υποτίτλων το οποίο επιτρέπει τη διαχείριση ροής εργασιών υποτιτλισμού βάσει cloud και την ασφαλή διαχείριση αρχείων υποτίτλων και μέσων proxy, ενώ προσφέρει και πλήρως αρχειοθετημένα αρχεία υποτίτλων τα οποία παρέχονται με διασύνδεση (API) πελάτη. Η λύση Subito Conversion and Delivery Engine λαμβάνει τα μεταδιδόμενα αρχεία υποτίτλων και αυτομάτως τα συνδυάζει, τα ευθυγραμμίζει και τα μετατρέπει με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε διαφορετικές πλατφόρμες. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται οι μορφές SMPTE-TT, SAMI, TTML, EBU-TT, SRT, iTunesTT και πολλές άλλες.

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Ericsson στην έκθεση NAB 2017 θα ανακαλύψουν την ζώνη καινοτομιών της εταιρείας η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον συγκεκριμένο κλάδο και στην οποία θα επιδεικνύονται εμπειρίες τηλεθέασης νέας γενιάς.

Οι εν λόγω εμπειρίες περιλαμβάνουν τις τελευταίες εξελίξεις σε καθηλωτικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας σε πολλαπλές τηλεοράσεις και βίντεο 8Κ 360 μοιρών, οι οποίες γίνονται πραγματικότητα χάρη σε τεχνολογίες αιχμής στους τομείς επεξεργασίας και διανομής μέσων. Άλλες επιδείξεις καλύπτουν την ενσωμάτωση συσκευών ΙοΤ στην πλατφόρμα MediaFirst TV Platform της Ericsson – χάρη στην οποία η διασύνδεση της τηλεόρασης μετατρέπεται σε κέντρο ελέγχου του έξυπνου σπιτιού – και τα αθλητικά γραφικά επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία εμπλουτίζουν την εμπειρία των τηλεθεατών με πρόσθετα δεδομένα.

Advertisements