Samsung: Μπλοκάρονται οι πωλήσεις tablets στη Γερμανία, η EE ξεκινά επίσημη έρευνα


Διπλό χτύπημα δέχτηκε χθες η Samsung που την ίδια μέρα είδε τις πωλήσεις του tablet της, Galaxy Tab, να μπλοκάρονται στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακοινώνει ότι ξεκινά και επίσημα έρευνα κατά της κορεάτικης εταιρείας για θέματα πατεντών.

Όσον αφορά το περιβόητο tablet της, γερμανικό εφετείο επικύρωσε την απόφαση για απαγόρευση της διάθεσης στη Γερμανία των Samsung Galaxy Tab 10.1 και 8.9, δικαιώνοντας τους ισχυρισμούς της Apple ότι αποτελεί πιστή αντιγραφή του iPad 2. Η απαγόρευση αφορά μόνο τη χώρα της Γερμανίας και δεν πρόκειται να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ζητά δηλαδή η Apple. Ωστόσo, θυμίζουμε ότι η Samsung έχει κυκλοφορήσει τροποιημένη έκδοση του tablet της στη Γερμανία με ελαφρώς τροποποιημένο σχεδιασμό και ονομασία Samsung Galaxy Tab 10.1N.

Σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες, όμως, φαίνεται να τη βάζει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα ερευνήσει και επίσημα ένα ακόμα ζήτημα που προέκυψε τους τελευταίους μήνες και αφορά την αθέμιτη(;) χρήση πατεντών από πλευράς της σχετιζόμενων με την τεχνολογία 3G.

Και ενώ το τελευταίο διάστημα η Samsung επιδόθηκε σε αλλεπάλληλες αγωγές κατά της Apple επικαλούμενη τις εν λόγω πατέντες, τελικά τα πράγματα φαίνεται να της γύρισαν boomerang. Η απάντηση της Apple ήταν ότι οι πατέντες πρέπει να ενταχθούν σε κατάσταση FRAND (fair, reasonable, and non-discriminatory), δηλαδή στην δίκαιη και με λογικούς όρους αδειοδότησή τους από μεριάς της Samsung.

Μέχρι στιγμής δύο από τις αγωγές της Samsung έχουν απορριφθεί από γερμανικά δικαστήρια χωρίς επίσημη αιτιολογία, ενώ οι ισχυρισμοί της Apple τράβηξαν την προσοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σκοπεύει να εξετάσει σε βάθος το ζήτημα.

[πηγή macuser]
Loading