Η ΕΕ σκοπεύει να δώσει τέλος στις εξωφρενικές χρεώσεις του Data Roaming!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στη θέσπιση νομοθεσίας προκειμένου να δώσει τέλος στις παράλογες χρεώσεις του Data Roaming, τουλάχιστον στα ταξίδια των Ευρωπαίων εντός των χωρών της ΕΕ!

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι καινούριο… Πριν, μάλιστα, από αυτό προϋπήρχαν οι εξωφρενικές χρεώσεις των κλήσεων Roaming. Έτσι, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες θα σου κόστιζε 20-30 Ευρώ με μια DSL σύνδεση, μπορεί να σου κοστίσει όσο ένα μικρό σπιτάκι!

Η πρόταση, η οποία κατατέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ψηφιακή Ατζέντα, καλεί τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ευρώπη να ανοίξουν τα δίκτυά τους με τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζουν κάρτα SIM. Τα κινητά τηλέφωνα θα αλλάζουν μόνα τους carrier, ενώ ανώτατα όρια θα διασφαλίζουν ότι δε θα χαλάσουν οι διακοπές κανενός!

Εάν το προτεινόμενο σχέδιο λάβει την επίσημη έγκριση από την κυβέρνηση, οι εταιρίες δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να μειώσουν τις τιμές τους. Κάτι τέτοιο, πιθανώς, να οδηγήσει στο ξέσπασμα μάχης μεταξύ των ανταγωνιστικών εταιριών με αποτέλεσμα να ρίξουν κι άλλο τις τιμές τους.

Ας ευχηθούμε, λοπόν, από το στόμα της EE και στου Θεού το αυτί…

[πηγή geek]

Advertisements
This entry was posted in Misc, Mobiles. Bookmark the permalink.

One Response to Η ΕΕ σκοπεύει να δώσει τέλος στις εξωφρενικές χρεώσεις του Data Roaming!

  1. Pingback: Οι αλλαγές στις χρεώσεις roaming από την 1η Ιουλίου 2012 με απόφαση της ΕΕ