Η ΕΕ παρέχει 100% broadband κάλυψη σε όλα τα κράτη μέλη της χάριν στις δορυφορικές υπηρεσίες

EU flags

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι πλέον και τα 28 κράτη μέλη της έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις απολαμβάνοντας ταχύτητες τουλάχιστον 2Mbps.

Πράγματι η διάθεση δορυφορικών υπηρεσιών άρχισε μόλις και στα κράτη της Βαλτικής, με τις Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία να αποτελούν τις τελευταίες χώρες που προστίθενται στο δίκτυο παρόχων δορυφορικής επικοινωνίας. Αυτή τη στιγμή το 100% των κατοίκων της ΕΕ έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο (96.1% σε όλη την Ευρώπη) ενώ το 99.4% έχει και mobile κάλυψη.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes, κάτι τέτοιο αποτελεί στιγμή ορόσημο για την Ευρώπη μιας και κλείνει οριστικά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των διαφορετικών χωρών της ΕΕ.

“Χάρη στην έξτρα κάλυψη που μας παρέχουν οι δορυφορικές υπηρεσίες, έχουμε πετύχει το στόχο μας για την παροχή broadband Internet σε όλους μέχρι το 2013. Κάτι τέτοιο είναι πολύ σπουδαίο για τους Ευρωπαίους πολίτες. Για αυτούς που βρίσκονται στις πιο απομονωμένες περιοχές, η δορυφορική επικοινωνία είναι η καλύτερη λύση για να παραμένουν συνδεδεμένοι. “

Επόμενος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η παροχή 4G δικτύων σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

[via]

Advertisements
This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.