H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις κατηγορίες περί μονοπωλίου του Windows 8 RT

Πρόσφατα είδαμε τις Google και Mozilla να κατηγορούν τη Microsoft για μονοπωλιακές τακτικές σχετικά με την επερχόμενη έκδοση του Windows 8 για ARM συσκευές, Windows RT.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η εν λόγω έκδοση δε θα επιτρέπει σε browsers όπως οι Chrome και Firefox να λειτουργήσουν στο κλασικό περιβάλλον της, αφήνοντας στην ουσία χώρο μόνο για τον Internet Explorer. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα επιληφθεί του ζητήματος μιας και είναι αρκετά πιθανό ότι κάτι τέτοιο έρχεται ενάντια στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και συγκεκριμένα σε απόφαση που εξέδωσε κατά της Microsoft το 2009 σε μια αντιμονοπωλιακή υπόθεση.

Εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζει τις διαμαρτυρίες τους και ότι θα παραμείνει άγρυπνη για την επίβλεψη της Microsoft ως προς τη συμμόρφωση της στους ισχύοντες κανονισμούς. Ωστόσο, το ζήτημα θέλει μεγάλη προσοχή, αφού οι κανονισμοί αφορούν μόνο τα PC και η έκδοση Windows RT θα τρέχει κατά κύριο λόγο σε tablets (αλλά και σε ARM-based υπολογιστές).

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ισχύει μέχρι το 2014 και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση της από τη Microsoft, ο κολοσσός του software θα αντιμετωπίσει πρόστιμο μέχρι και 10% των ετήσιων εσόδων του.

[πηγή theverge]
Loading