Facebook: Ανταρσία από τους εργαζόμενους λόγω της πολιτικής απέναντι στον Trump

Για μια ακόμη φορά ο Mark Zuckerberg έρχεται στη δημοσιότητα για τους λάθους λόγους, εξαιτίας της παθητικής στάσης που διατηρεί το κοινωνικό δίκτυο στη “λαίλαπα” Donald Trump. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ο ιδρυτής και CEO της Facebook βρίσκει απέναντι του τους εργαζόμενους της εταιρείας που επικρίνουν δημόσια την πολιτική του και συμμετείχαν σε μια εικονική διαμαρτυρία από τα σπίτια τους (μη ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία εργάζεται από εκεί λόγω της πανδημίας).

Μετά τα μαζεμένα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, όπως το μαρκάρισμα των tweets του Donald Trump ως παραπλανητικό περιεχόμενο, την αντίδραση του Προέδρου με έκδοση διατάγματος που βάζει τα κοινωνικά δίκτυα στο στόχαστρομε έκδοση διατάγματος που βάζει τα κοινωνικά δίκτυα στο στόχαστρο, αλλά και την ανένδοτη ρητορική μίσους που συνεχίζεται εν μέσω των ταραχών που προκάλεσε η δολοφονία του George Floyd στη Μινεσότα, ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι δεν πρόκειται να “πειράξουν” τις αναρτήσεις του Trump.

Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν και μια λίστα με αιτήματα για τη διοίκηση της Facebook, ενώ δύο υψηλόβαθμα στελέχη απειλούν με αποχώρηση από την εταιρεία εάν συνεχίσει να προστατεύει τον Donald Trump. Από την πλευρά του, ο Zuckerberg αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα δωρίσει $10 εκατ. σε αντιρατσιστικές οργανώσεις και εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να διαφωνούν ανοικτά με την ηγεσία για να παίρνουν όλοι μαζί τις δύσκολες αποφάσεις”.

Για να δούμε που θα πάει και αυτό.

[via]

Loading