Facebook: Αναπτύσσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για ταχύτατη αυτόματη μετάφραση

Το χάσμα της επικοινωνίας επιθυμεί να γεφυρώσει (και) η Facebook, η οποία καταφεύγει εκ νέου στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και στο maching learning για να προσφέρει αυτόματες μεταφράσεις και μεταγλωττίσεις στη γλώσσα του κάθε επισκέπτη του κοινωνικού δικτύου (και όχι μόνο).

Η εταιρεία δηλώνει ευθαρσώς ότι:

"Η μετάφραση βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μας για έναν πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο κόσμο, έτσι ώστε ο καθένας να έχει τη δυνατότητα να διαβάζει αναρτήσεις και να παρακολουθεί videos στη γλώσσα που προτιμά με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ταχύτητα"

Για να τα καταφέρει, η Facebook στρέφεται στη χρήση "Περιπλεγμένων Νευρωνικών Δικτύων" (Convolutional Neural Networks - CNN), τα οποία ακολουθούν μια διαφορετική μέθοδο μετάφρασης σε σύγκριση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αντί για μετάφραση λέξη προς λέξη, τα CNN αναγνωρίζουν κοινά σημεία στο κείμενο και προβλέπουν την εξέλιξη της φράσης για να παρέχουν ακριβέστερη και ταχύτερη μετάφραση. Όσο το σύστημα εκπαιδεύεται, τόσο γρηγορότερη και ακριβέστερη γίνεται η διαδικασία.

Να σημειώσουμε ότι η Facebook έχει μετατρέψει τον συγκεκριμένο κώδικα σε open-source για να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

[Facebook]

 

Loading