Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Facebook υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια με σκοπό να απλοποιεί την διαδικασία επισήμανσης (tagging) των χρηστών στις φωτογραφίες. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο εξής θα χρησιμοποιείται και για με άλλους τρόπους, από τους οποίους θα μπορεί να απέχει αν το επιθυμεί ο χρήστης απενεργοποιώντας τους από το μενού των ρυθμίσεων του λογαριασμού του.

Με πρόφαση την αποφυγή φαινομένων πλαστοπροσωπίας, η Facebook ανακοίνωσε πως η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα σαρώνει τις φωτογραφίες προφίλ που ανεβάζουν άλλοι χρήστες και θα επισημαίνει αυτόματα όποιον χρήστη εντοπίζει, και παράλληλα θα του στέλνει την ανάλογη ειδοποίηση. Παρόλα αυτά, η ειδοποίηση θα έρχεται μόνο αν η φωτογραφία εμφανίζεται δημόσια ή σε κάποιο γκρουπ στο οποίο είναι ήδη μέλος ο χρήστης. Σημειώστε, επίσης, ότι οι επισημάνσεις θα περιλαμβάνονται στις περιγραφές των φωτογραφιών για χρήστες με προβλήματα όρασης.

Αν δεν θέλετε να λειτουργεί η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τον λογαριασμό σας, τότε μπορείτε να την απενεργοποιήσετε πολύ εύκολα από τις ρυθμίσεις.

Εξάλλου, η Facebook λανσάρει νέα εργαλεία αντιμετώπισης ενοχλητικών χρηστών. Για παράδειγμα, θα αναγνωρίζει ποιον χρήστη έχετε μπλοκάρει και δεν θα του επιτρέπει να σας προσεγγίσει ξανά δημιουργώντας έναν δεύτερο λογαριασμό (π.χ. ελέγχοντας την διεύθυνση IP).

Άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία αφορά την δυνατότητα να αγνοείς μηνύματα και να μην δέχεσαι πλέον ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα, χωρίς να έχεις μπλοκάρει τον συνομιλητή σου. Η λειτουργία Ignore απενεργοποιεί, επίσης, το σήμα που δείχνει στον αποστολέα ότι έχει διαβαστεί το μήνυμά του. Τα αγνοημένα μηνύματα μεταφέρονται αυτόματα σε συγκεκριμένο φάκελο, τον οποίο μπορεί να δει οποτεδήποτε ο παραλήπτης.

[Facebook]

Advertisements