Facebook: Έντονες φήμες ότι θα αλλάξει την ονομασία της!

H Facebook σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα της εταιρείας την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αντικατοπτρίσει το όραμα της για το στήσιμο του metaverse, ενός κόσμου εικονικής πραγματικότητας.

Ο CEO της Facebook, Marc Zuckerberg σκοπεύει να μιλήσει για την επερχόμενη αλλαγή του ονόματος της εταιρείας στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας Connect στις 28 Οκτωβρίου. Απώτερος σκοπός είναι να σηματοδοτηθεί η φιλοδοξία της εταιρείας να είναι δημοφιλής και γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για περισσότερα γεγονότα, πέραν της εξέλιξης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Facebook έχει ήδη περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους που κατασκευάζουν προϊόντα όπως γυαλιά AR – προϊόν που ο Zuckerberg πιστεύει ότι μπορεί να συμβαδίσει με τον ρόλο που κατέχει ένα smartphone στην κοινωνία. Μάλιστα, είχε αναφέρει τον περασμένο Ιούλιο ότι τα επόμενα χρόνια «θέλουμε οι άνθρωποι που μας βλέπουν ως μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης σε μια εταιρεία metaverse».

Το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία έχει θέσει σταθερές βάσεις για την εστίαση της στην τεχνολογίας νέας γενιάς, ενώ το περασμένο καλοκαίρι δημιούργησε την ειδική ομάδα metaverse. Προσφάτως, ανακοινώθηκε επίσης ότι ο επικεφαλής της AR και VR, Andrew Bosworth προάγεται σε επικεφαλής τεχνολογίας και πριν λίγες ημέρες η Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει 10.000 Ευρωπαίους υπαλλήλους για να στήσει το metaverse.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading