Facebook: Φέρνει ακόμη περισσότερες audio-only εμπειρίες στην πλατφόρμα

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Facebook επιχειρεί με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο να ανταγωνιστεί το Clubhouse, θέλοντας να κλέψει λίγο από την ραγδαία επιτυχία του. Η εταιρεία αποφάσισε να εισάγει στην πλατφόρμα του ορισμένα χαρακτηριστικά αφιερωμένα στην audio εμπειρία του χρήστη.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που έρχεται να προσθέσει ο κυρίαρχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο Newsfeed του είναι τα «Soundbites». Πρόκειται για δημιουργικά ηχητικά σύντομης χρονικής διάρκειας, τα οποία θα περιέχουν από ανέκδοτα, βιωματικές εμπειρίες, ιστορίες έμπνευσης των δημιουργών μέχρι και ποιήματα.

Στην πραγματικότητα, τα Soundbites, ακούγονται ακριβώς σαν τα ηχογραφημένα μηνύματα που μοιράζεσαι με τους φίλους σου κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θα «μοιράζονται» δημοσίως στο Newsfeed του Facebook. Τα soundbites θα είναι διαθέσιμα σε έναν περιορισμένο αριθμό δημιουργών, πριν τεθούν ευρέως σε διαθεσιμότητα.

facebook-soundbites-1.jpg

Ωστόσο, στην ενδεχόμενη πιθανότητα που ενδιαφέρεσαι για μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας podcasts, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχών μηνών θα σου παρέχεται η συγκεκριμένη δυνατότητα. Μάλιστα, θα σου προτείνονται podcasts με βάση τα ενδιαφέροντα σου και θα μπορείς είτε να παραθέσεις τα σχόλια σου είτε να κοινοποιήσεις το αγαπημένο σου podcast.

Παράλληλα, η Facebook σχεδιάζει να λανσάρει μία audio-only version δωματίων, που θα ονομάζονται Live Audio Rooms, με τους χρήστες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες τους διάσημες προσωπικότητες. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι θα προσφέρεται η επιλογή της δωρεάς στους δημιουργούς κατά τη διάρκειας μίας ζωντανής audio ομιλίας.

Τέλος, προκειμένου η audio εμπειρία των χρηστών να φτάσει στο πικ της, η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μεταφράσεων, ποικιλία φίλτρων ήχου αλλά και την τεχνολογία του noise cancellation.

[Facebook]

Loading