Facebook Groups: Επανασχεδιασμός με στοιχεία που θυμίζουν το Discord

Η Meta ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των Facebook Groups, οι οποίες δοκιμάζονται ήδη σε ορισμένες ομάδες χρηστών και αναμένονται σε όλο τον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες. 

facebook-groups-new-3.jpg

Από τις πρώτες εικόνες που βλέπουμε είναι εμφανές ότι η εταιρεία έχει επηρεαστεί από άλλες πλατφόρμες που ούτως ή άλλως στοχεύουν σε πιο νεανικό κοινό, όπως για παράδειγμα το Discord, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ξανά στο κοινωνικό δίκτυο της μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

facebook-groups-new-4.jpg

Ανάμεσα στις αλλαγές στην εμφάνιση των Facebook Groups συμπεριλαμβάνεται η νέα sidebar και το νέο in-group menu. Η πρώτη σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα αγαπημένα groups, εμφανίζει μικρά updates για την πρόσφατη δραστηριότητα σε αυτά και δίνει επιλογές για να καρφιτσώσεις τα groups που θέλεις στο επάνω μέρος της λίστας, να δημιουργήσεις νέο group και να ανακαλύψεις νέα groups. Σε ό,τι αφορά το in-group menu, σε κάθε group θα προστεθεί ένα εσωτερικό μενού που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις, καταστήματα, άλλα και κανάλια και γενικότερα τρόπους για να βρίσκεις εύκολα περισσότερο υλικό σχετικά με την θεματολογία του.

facebook-groups-new-2.jpg

Μιας και είπαμε για κανάλια, αυτό είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Facebook Groups. Τα Channels αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν ως μικρότεροι χώροι για να επικοινωνούν μεταξύ τους τα μέλη ενός group. Θα υπάρχουν τρεις τύποι καναλιών: Community Chat, Community Audio και Community Feed. Το πρώτο αφορά γραπτές συνομιλίες μεταξύ των μελών, το δεύτερο φωνητικές - video συνομιλίες και με χρήση της κάμερας, ενώ στο τρίτο θα εμφανίζεται ένα νέο feed εντός του group που θα επικεντρώνεται σε κάποιο ακόμα πιο εξειδικευμένο θέμα.

facebook-groups-new-1.jpg

Πρόσφατα αναφερθήκαμε στο πλάνο της Meta να ανανεώσει ριζικά το Facebook και φαίνεται ότι οι επικείμενες αλλαγές στα Facebook Groups είναι ένα πρώτο βήμα. Αναμένουμε, λοιπόν, και τα επόμενα.

[Meta]

Loading