Η Facebook λανσάρει τα bots στο Facebook Messenger για αυτοματοποιημένη επικοινωνία [Video]

fbmessengerbotscnn-1

Η Microsoft έκανε την αρχή παρουσιάζοντας το Bot Framework στο πλαίσιο του συνεδρίου BUILD και η Facebook την ακολούθησε εχτές ανακοινώνοντας στο συνέδριο F8 την προσθήκη bots στην δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας Facebook Messenger.

Οι developers θα έχουν πρόσβαση στην beta έκδοση του Messenger Platform για να δημιουργήσουν bots που θα μπορούν να απαντούν αυτόματα σε ερωτήσεις ή αιτήματα των χρηστών. Για παράδειγμα, το bot του CNN θα εμφανίζει στον χρήστη τα κορυφαία άρθρα της ημέρας, αρκεί να γράψει "Top Stories". Ένα άλλο παράδειγμα είναι το bot του 1-800-Flowers.com στο οποίο θα μπορείτε να ζητήσετε να σας εμφανίσει τους διαθέσιμους συνδυασμούς, να επιλέξετε αυτόν που σας αρέσει και να του πείτε σε ποιον και πότε να το στείλει ή ακόμη και τι θα γράφει το σημείωμα. Όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί η επικοινωνία με το προσωπικό της εταιρείας ή πλοήγηση στην ιστοσελίδα της.

fbmessengerflowersbot

 

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τα bots θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε την εφαρμογή Facebook Messenger στην τελευταία έκδοση για Android και iOS και στη συνέχεια να μεταβείτε στην μπάρα αναζήτησης. Εκεί θα δείτε μια ξεχωριστή ενότητα στα αποτελέσματα με τίτλο "Bots and Businesses".

Γενικότερα, βλέπουμε μια στροφή στις αυτοματοποιημένες υπηρεσίες από τις μεγάλες εταιρείες, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την ευκολία χρήσης και την αποτελεσματικότητα τους.

[Facebook]

Loading