Facebook Neighborhoods: Το νέο «τοπικό» εγχείρημα της εταιρείας

H Facebook ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει μία νέα λειτουργία, το Neighborhoods, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων στο Facebook. Η εταιρεία αναφέρει ότι το Neighborhoods θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν με τους γείτονές τους, να συμμετάσχουν στην τοπική τους κοινότητα, να ανακαλύψουν νέα μέρη και να λάβουν τοπικές προτάσεις.

facebook-neighborhoods.jpg

Προκειμένου να δημιουργήσει ο χρήστης ένα προφίλ Neighborhoods, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Κατά τη δημιουργία ενός νέου προφίλ, μπορεί να προσθέσειλεπτομέρειες όπως τα ενδιαφέροντά του, τα αγαπημένα του μέρη και ένα σύντομο βιογραφικό για να βοηθήσει τους γείτονες να τον γνωρίσουν. Παράλληλα, θα μπορεί να συμμετάσχει σε συζητήσεις αναρτήσεων από τους γείτονες και να δημοσιεύει απαντήσεις σε ερωτήσεις της γειτονιάς του στο Neighborhoods feed. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να αναλάβουν ρόλους εντός της γειτονιάς τους και να γίνουν, για παράδειγμα, «socializers». Το Facebook Neighborhoods περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να ψηφίσουν τα αγαπημένα μέρη και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στη γειτονιά με το «Favorite Polls».

facebook-neighborhoods-1.jpg

Όπως συμβαίνει και στα groups του Facebook, στο Neighborhoods θα υπάρχουν οι συντονιστές που θα ελέγχουν αναρτήσεις και σχόλια και θα μπορούν να διαγράψουν ή να αποκρύψουν αναρτήσεις. Όλες οι αναρτήσεις που θα κρύβονται από τους συντονιστές θα ελέγχονται από τις λειτουργίες κοινότητας του Facebook και θα καταργούνται από τη ροή, εάν παραβιάζονται τα πρότυπα της κοινότητας του Facebook.

Το Facebook Neighborhoods είναι διαθέσιμο στον Καναδά και σύντομα θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες πόλεις των ΗΠΑ, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα λανσαριστεί παγκοσμίως.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Facebook]

Loading