Terragraph: Το project των Facebook και Qualcomm για να παρέχουν ταχύτατο Internet στο φάσμα των 60GHz σε αστικές περιοχές από το 2019 [Video]

Πριν από δύο χρόνια, η Facebook παρουσίασε την τεχνολογία Terragraph στο συνέδριο F8, ένα ασύρματο σύστημα 60GHz που εκμεταλλεύεται κόμβους εγκατεστημένους σε καίρια σημεία (π.χ. φώτα δρόμων, φανάρια, εξωτερικούς τοίχους, ταράτσες) και το cloud για την επεξεργασία των δεδομένων, έτσι ώστε να παρέχει γρήγορο Internet σε αστικές περιοχές διατηρώντας το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Η εταιρεία βρήκε τώρα έναν ισχυρό σύμμαχο για να υποστηρίξει το σχέδιο της και αυτός δεν είναι άλλος από την Qualcomm.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, η Facebook θα συνδυάσει την τεχνολογία Terragraph με τα chipsets QCA6438 και QCA6428 (αμφότερα συμβατά με το πρωτόκολλο pre-802.11ay) για να βοηθήσει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν λύσεις mmWave στο ανεκμετάλλευτο φάσμα των 60GHz και να παρέχουν ταχύτατη πρόσβαση στο Internet στους καταναλωτές των αστικών κέντρων.

Αναμένουμε περισσότερα για το συγκεκριμένο project μέσα στους επόμενους μήνες, καθότι οι Facebook και Qualcomm φιλοδοξούν να ξεκινήσουν δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου στα μέσα του 2019.

Μάθετε περισσότερα για το Terragraph από εδώ.

[Qualcomm]

Loading