Facebook: Τέλος το News Feed, στο εξής σκέτο Feed

Στα πρώτα χρόνια του Facebook οι χρήστες έγραφαν ο ένας στον τοίχο του άλλου, ωστόσο, κάπου στο 2007 το κοινωνικό δίκτυο απέκτησε το περίφημο News Feed απ’ όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να παρακολουθεί οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτά που ανεβάζουν οι φίλοι του κρίνει ο αλγόριθμος πως μπορεί να τον ενδιαφέρει (αναρτήσεις φίλων, σελίδων, διαφημίσεις κλπ.).

Στο πλαίσιο της γενικότερης στροφής που πραγματοποιεί η εταιρεία για να δείξει - πείσει πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει, από σήμερα αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση του όρου “News Feed” και να καθιερώσει σκέτο το “Feed”.

Οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν κάποια αλλαγή στην καθημερινότητα τους και η κίνηση έρχεται ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του Facebook News στη Γαλλία. Επομένως, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως θέλει να αφαιρέσει τη λέξη “News” για να διαχωρίσει τη γενική ροή των posts από την καρτέλα Facebook News όπου θα εμφανίζονται ειδήσεις “από πληθώρα διαφορετικών και αξιόπιστων μέσων ενημέρωσης”.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading