Η Facebook δοκιμάζει την ενσωμάτωση τραγουδιών σε φωτογραφίες και videos χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο

Οι συμφωνίες που έκλεισε η Facebook τους περασμένους μήνες με τους μεγαλύτερους κολοσσούς της μουσικής βιομηχανίας αρχίζουν να βγάζουν νόημα, καθώς από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η δοκιμή προσθήκης τραγουδιών σε αναρτήσεις φωτογραφιών και videos στο κοινωνικό δίκτυο, σε πρώτη φάση για ορισμένους μόνο χρήστες.

Οι χρήστες θα ανεβάζουν μια φωτογραφία ή video ή θα πραγματοποιούν εκείνη τη στιγμή λήψη από τη Facebook Camera, έπειτα θα πατούν επάνω στο εικονίδιο των stickers και επιλέγοντας αυτό της μουσικής θα τους εμφανίζεται μια λίστα με τραγούδια για να διαλέξουν. Μετά την επιλογή του τραγουδιού, η Facebook θα ανεβάζει το τραγούδι και ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει ποιο σημείο του τραγουδιού θέλει να χρησιμοποιηθεί στην ανάρτηση του, ενώ οι φίλοι του θα βλέπουν τον τίτλο και τον καλλιτέχνη μέσα σε ένα sticker που θα εμφανίζεται στη φωτογραφία ή το video.

Σύμφωνα με δήλωση της Maya Patterson, Product Designer του τμήματος Facebook Stories, στην ιστοσελίδα Engadget,

"Η προσθήκη μουσικής στα Stories δεν αφορά μόνο τον διαμοιρασμό του τί ακούς, αλλά προσθέτει περισσότερο υλικό και σου επιτρέπει να εκφραστείς με καλύτερο τρόπο. Ξεκινάμε, λοιπόν, τις δοκιμές για την ενσωμάτωση μουσικής στα Facebook Stories και το News Feed"

Πιθανότατα θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός προτού έχουμε γενικότερο λανσάρισμα της λειτουργίας για όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι μια αρχή.

[via]

Loading