Το Facebook προσπαθεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο των ψεύτικων Likes

Στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ψεύτικων Likes, η Facebook ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αναβάθμιση των συστημάτων του κοινωνικού δικτύου της, κάτι που αναμένεται να ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τους ιδιοκτήτες Σελίδων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι βελτιωμένοι μηχανισμοί θα εντοπίζουν και θα αφαιρούν τα Likes που πραγματοποιήθηκαν μέσω κακόβουλων λογισμικών, λογαριασμών που παραβιάστηκαν ή εξαπατήθηκαν καθώς και αυτά που αγοράστηκαν μαζικά. Και ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πάντοτε διέθετε μηχανισμούς προστασίας ενάντια σε τέτοιου είδους απειλές, το νέο σύστημα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση των ύποπτων Likes.

Σε επίσημη ανακοίνωση που δημοσίευσε στη Σελίδα Ασφαλείας της, η Facebook αναφέρει:

" Ένα Like που δεν προέρχεται από κάποιον πραγματικά ενδιαφερόμενο για τη Σελίδα δεν ωφελεί κανέναν. Το Facebook χτίστηκε πάνω στην αρχή της πραγματικής ταυτότητας και το ίδιο θέλουμε να επεκταθεί και στις Σελίδες. Θεωρούμε ότι αναμφίβολα κάτι τέτοιο θα έχει θετικές συνέπειες για όλους τους χρήστες του Facebook και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να συνδεθούν με τους ανθρώπους και τα brands που τους ενδιαφέρουν."

Συνεχίζοντας, η Facebook ισχυρίζεται ότι "από τις Σελίδες θα αφαιρεθεί λιγότερο από το 1% των συνολικών Likes, κάτι το οποίο δε θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε αυτές". Θυμίζουμε πάντως ότι ένα μήνα πριν η εταιρεία Limited Run κατηγόρησε τη Facebook ότι το 80% των επισκέψεων της επίσημης ιστοσελίδας της (click-throughs) από τα Facebook Ads δεν προερχόταν από πραγματικούς χρήστες αλλά από bots.

[via TechCrunch]

Loading