Η Facebook θέλει να εξαγοράσει την Opera για να δημιουργήσει τον δικό της web browser [Φήμες]

Σε μια κίνηση που μπορεί να αλλάξει άρδην το αρνητικό σκηνικό με την πτώση της μετοχής της, η Facebook φημολογείται ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Opera, την εταιρία που έχει δημιουργήσει τον ομώνυμο web browser και διαθέτει περισσότερους από 270 εκατ. χρήστες μηνιαίως και 167 εκατ. χρήστες του Opera Mini για φορητές συσκευές.

Opera Facebook

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα Pocket-Lint, η οποία στηρίζει τα λεγόμενα της σε "πολύ έμπιστες πηγές", ενώ η ιστοσελίδα The Next Web προσθέτει ότι η Opera βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς αγοραστές και έχει παγώσει προς το παρόν τις εργασίες της γιατί περιμένει κάτι μεγάλο.

Σε περίπτωση που βγουν αληθινά τα σενάρια, τότε η Facebook θα μπει δυναμικά στο παιχνίδι απέναντι στα μεγάλα ονόματα του χώρου (Google, Microsoft, Mozilla, και Apple) και σίγουρα θα μπορεί να εκμεταλλευτεί με καλύτερο τρόπο τα 900+ εκατομμύρια χρηστών που είναι μέλη του κοινωνικού δικτύου, με απώτερο σκοπό πιθανότατα να προσφέρει εφάμιλλες υπηρεσίες αναζήτησης με αυτές της Google.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα επίσημο σχόλιο από τη Facebook, ενώ από πλευράς Opera έγινε το παρακάτω σχόλιο:

"Είναι πολιτική της Opera να μη σχολιάζει φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, και δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα"

[via TheVerge]

Loading