Facebook: Υποβάθμιση των posts από χρήστες που δεν τηρούν τους κανόνες

H Facebook έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς έντονα ότι επιτρέπει την παραπληροφόρηση στην ομώνυμη πλατφόρμα της και δεν προχωρά σε καμία προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου. Όπως φαίνεται, η εταιρεία λαμβάνει δράση για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των κανόνων με νέες ενέργειες.

Η Facebook εφεξής θα υποβαθμίζει τις δημοσιεύσεις που γίνονται από όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της, προκειμένου να λαμβάνουν λιγότερες προβολές, όταν δημοσιεύονται σε ομάδες (groups).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εν λόγω υποβάθμιση θα εφαρμοστεί σε όποια ομάδα ανήκει αυτό το άτομο. Επομένως, εάν ένας χρήστης δημοσιεύσει παραπλανητικό περιεχόμενο, τότε, βάσει της νέας αλλαγής, θα επηρεαστεί όλη η δραστηριότητα του στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τη Facebook:

Με το μέτρο αυτό τα μέλη που παραβιάζουν τους κανόνες μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τα «μηνύματα» τους με τρίτα πρόσωπα στις κοινότητες που συνυπάρχουν. Το μέτρο βασίζεται στους υφιστάμενους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε όλα τα μέλη που παραβιάζουν τα πρότυπα μας.

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα τιμωριών οι οποίες ορίζονται ανάλογα με το πόσες φορές ο χρήστης παραβίασε τους κανόνες. Για παράδειγμα, ένα επίπεδο αποτελεί η κατάργηση μιας δημοσίευσης για παραβίαση των προτύπων κοινότητας του Facebook τις προηγούμενες 90 ημέρες και η κατάργηση πολλών δημοσιεύσεων θα έχει ως αποτέλεσμα πιο σοβαρούς υποβιβασμούς.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading