Προσοχή: Ψεύτικες εφαρμογές Bad Piggies στο Chrome Web Store γεμίζουν διαφημίσεις τον χρήστη

Η υποδοχή του Bad Piggies, το νέο παιχνίδι της Rovio με πρωταγωνιστές τα γουρούνια του Angry Birds, ήταν αρκετά καλή από τους χρήστες των συσκευών iOS και Android, ενώ ήταν λογικό να τραβήξει την προσοχή και των gamers που δεν διαθέτουν κάποια από τις παραπάνω συσκευές.

Bad Piggies Fake Chrome Web Store Apps

Αυτή την προσμονή θέλησαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι κυκλοφόρησαν στο Chrome Web Store διάφορες δωρεάν εκδόσεις του Bad Piggies (φυσικά fake) με αποτέλεσμα να ξεγελάσουν περισσότερους από 80.000 χρήστες του web browser παγκοσμίως, παίρνοντας πρόσβαση στα δεδομένα τους και γεμίζοντας τους με διαφημίσεις.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εταιρεία ασφαλείας Barracuda Networks, η οποία δοκίμασε αρκετές από αυτές τις fake εφαρμογές και μας ενημερώνει να αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει ως δημιουργό την εταιρεία Playook. Ακόμη, μπορεί η εμφάνιση διαφημίσεων να θεωρείται απλά ενοχλητική, ωστόσο, οι εφαρμογές μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες βρίσκοντας πρόσβαση για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, usernames, passwords κλπ.

Bad Piggies Fake Chrome Web Store Apps 1

Για ακόμα μία φορά συνιστούμε προσοχή σε αυτά που κατεβάζετε δωρεάν στον υπολογιστή σας και στα smartphones σας, αλλά είναι απορίας άξιον πως η Google επιτρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους εξόφθαλμες scam εφαρμογές μέσα στο Chrome Web Store.

Bad Piggies, προς το παρόν μόνο για iOS και Android.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gaming, Google, Rovio, Software and tagged , . Bookmark the permalink.