Firefox Send - Techgear.gr
Firefox Send - Techgear.gr

Ο οργανισμός Mozilla είχε λανσάρει για πρώτη φορά την υπηρεσία Firefox Send ως πείραμα το 2017 και σήμερα, μετά από σχεδόν 18 μήνες αποφάσισε ότι έχει ωριμάσει αρκετά για να βγει από ως κανονικό προϊόν από τη "θερμοκοιτίδα" του Test Pilot.

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας, το Firefox Send είναι μια υπηρεσία αποστολής μεγάλων αρχείων (έως 2.5GB για όσους έχουν λογαριασμό Firefox και 1GB για όλους τους υπόλοιπους), τα οποία διαγράφονται αυτόματα μόλις τα κατεβάσει ο παραλήπτης, αν το επιθυμεί ο αποστολέας βέβαια και με επιλογή για αριθμό downloads (π.χ. μετά από το πρώτο download ή μετά το 100ο κλπ.).

Όλο το ζουμί κρύβεται στο γεγονός ότι τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα end-to-end με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει ούτε η υπηρεσία τι περιλαμβάνουν. Μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα έχουν μετατραπεί σε σταυροφορία για τον Mozilla.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη απολύτως δωρεάν στο send.firefox.com, αλλά δεν προσφέρει για την ώρα καμία δυνατότητα π.χ. αγοράς κάποιου πακέτου για να στέλνεις μεγαλύτερα αρχεία ή δυνατότητες επικοινωνίας με υπηρεσίες τύπου Google Drive, Dropbox ή Microsoft OneDrive.

Να σημειωθεί ότι το Firefox Send είναι διαθέσιμο και ως εφαρμογή Android σε beta έκδοση.

Advertisements