Fortnite Chapter 2: Τα νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζεις

Το, αν μη τι άλλο, επεισοδιακό και πρωτοποριακό λανσάρισμα του Chapter 2 για το Fortnite, έφερε μεγάλες αλλαγές στο παιχνίδι και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις κοινού και κριτικών είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Πρακτικά έχουμε ένα δυνατό φρεσκάρισμα του Fortnite με έναν επανασχεδιασμένο χάρτη, νέα όπλα, skins, οχήματα και φυσικά νέο Battle Pass. Ας δούμε, όμως, ποιες είναι οι σοβαρότερες αλλαγές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Fortnite, η Epic Games εισάγει bots με σκοπό να βοηθήσει ουσιαστικά τους νεοφερμένους gamers να προσαρμοστούν στο παιχνίδι. Ήταν μια απαραίτητη κίνηση, καθότι πολύς κόσμος θέλει να δοκιμάσει το παιχνίδι, αλλά θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους έμπειρους gamers. Τα bots αυτά εμφανίζονται με ικανότητες ανάλογες με αυτές του χρήστη, αν και σε γενικές γραμμές τα εντοπίζεις εύκολα και προφανώς τα κερδίζεις εξίσου εύκολα. Είναι, πάντως, μια ψυχολογική ένεση για να πάρεις τη γλύκα της νίκης.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η δυνατότητα να αναβαθμίζεις τον εξοπλισμό σου χρησιμοποιώντας τα υλικά που βρίσκεις μέσα στο παιχνίδι. Οι αναβαθμίσεις αυτές στα όπλα μπορούν να γίνουν στους πάγκους που βρίσκεις τυχαία διασκορπισμένους μέσα στο παιχνίδι. Σίγουρα στοιχίζουν σε υλικά, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις μια ενίσχυση χωρίς να ψάχνεις διαρκώς στην πίστα για δυνατότερα όπλα.

Νέο χαρακτηριστικό και οι εκρήξεις σε βαρέλια πετρελαίου και δεξαμενές αερίου. Αν τα χτυπήσεις κατά λάθος με το τσεκούρι σου, τότε θα πρέπει να τα διαλύσεις ή να εξαφανιστείς γρήγορα προτού γίνει η ανάφλεξη. Μπορείς, επίσης, να τα εκμεταλλευτείς για να βγάλεις από τη μέση τους αντιπάλους σου (π.χ. αν κάποιος κάθεται κοντά, μπορείς να πυροβολήσεις πιο εύκολα για να γίνει η έκρηξη).

Από τα πρώτα νέα στοιχεία που παρατηρήσαμε στο trailer που διέρρευσε, ήταν ότι οι χαρακτήρες μπορούν να ψαρεύουν. Το ψάρεμα αυτό δεν είναι απλά για χαβαλέ, μιας και μπορείς να κερδίσεις ενέργεια, πυρομαχικά, υλικά και καμιά φορά όπλα αν είσαι τυχερός.

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό που θα λατρέψουν τα “καμπέρια” από τις εποχές του Counter-Strike. Πλέον υπάρχουν μεγάλοι θάμνοι στους οποίους μπορείς να παραμένεις κρυμμένος ακόμη και όταν είσαι όρθιος. Καλή ευκαιρία για να “γαζώνεις” κόσμο, αλλά και για να έχετε το νου σας όταν περνάτε κοντά τους ή από μέσα τους.

Loading