Για τη δημοφιλία και τα τρελά ποσά που κινούνται γύρω από το Fortnite τα έχουμε πει αρκετές φορές στο παρελθόν. Δυστυχώς, όμως, αυτή η επιτυχία δεν θα μπορούσε να μην φέρει μαζί της και ορισμένες κακές παρενέργειες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety, το Fortnite χρησιμοποιείται από ορισμένους εγκληματίες για ξέπλυμα χρήματος. Για παράδειγμα, κάποιοι στρέφονται στο παιχνίδι για να πραγματοποιήσουν in-game αγορές με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και στη συνέχεια μετατρέπουν αυτά τα διακοσμητικά προϊόντα σε πραγματικό ρευστό.

Η διαδικασία είναι απλή. Δημιουργείται ένας δωρεάν λογαριασμός στο Fortnite και στη συνέχεια χρησιμοποιείται μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα για την αγορά V-Bucks, skins και άλλων ψηφιακών αντικειμένων. Έπειτα, αυτά μεταπωλούνται στο eBay ή σε άλλες third-party υπηρεσίες ή ακόμη και στο dark web.

Η συγκεκριμένη τεχνική εξαργύρωσης πιστωτικών καρτών είναι γνωστή ως "carding" και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το Fortnite. Παρόλα αυτά, η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού και η εξίσου τεράστια βάση παικτών, το καθιστούν ιδανικό για τους εγκληματίες που έχουν σκοπό να ξεπλύνουν χρήμα.

Η δυσκολία στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νόμιμοι παίκτες που πωλούν τους λογαριασμούς τους στο eBay μαζί με τα ψηφιακά καλούδια που έχουν αγοράσει. Μένε να δούμε τι θα σκεφτεί η Epic Games για να διορθώσει την κατάσταση

[via]

Advertisements