Η Foxconn εξαγοράζει την Belkin έναντι $866 εκατ. για να γίνει κυρίαρχος στον χώρο του έξυπνου σπιτιού

Η Foxconn έχει γίνει γνωστή περισσότερο ως η συναρμολογήτρια για τα iPhone της Apple, αλλά τα τελευταία χρόνια επεκτείνει και τις δικές της δραστηριότητες με μεγάλες εξαγορές. Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της Belkin έναντι $866 εκατ., και βάζει στο χέρι της άμεσα τις Linksys και Wemo για να μετατραπεί σε έναν "παγκόσμιο ηγέτη στην κατηγορία των ηλεκτρονικών".

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ταϊβανέζικη εταιρεία κατάφερε να εξαγοράσει την αμερικανική Belkin (γνωστή κατασκευάστρια περιφερειακών και αξεσουάρ) χωρίς να συναντήσει εμπόδια από την κυβέρνηση του Donald Trump, η οποία παρέμβη πρόσφατα για το οριστικό μπλοκάρισμα της εξαγοράς της Qualcomm από την Broadcom. Δεν αποκλείεται, πάντως, ότι δεν αντιλήφθηκαν τις κινήσεις της Foxconn λόγω της σημαντικά χαμηλότερης συναλλαγής σε σύγκριση με τα $100+ δισ. της Broadcom και ίσως επιχειρήσουν να την μπλοκάρουν αργότερα μέσω της Επιτροπής εγκρίσεων τέτοιων εξαγορών.

Όπως και να 'χει, η Foxconn βάζει κάτω από την ομπρέλα της σημαντικές κατασκευάστριες περιφερειακών, routers, extenders, συσκευών IoT κλπ., και αποκτά σημαντική παρουσία στον χώρο των ηλεκτρονικών.

[via]

Loading