Φουντώνουν οι φήμες για ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος από τη Facebook

Για μια ακόμη φορά έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για λειτουργικό σύστημα διά χειρός Facebook, με την ιστοσελίδα The Information να επικαλείται πηγή εντός της εταιρείας και να προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πηγή, η Facebook φέρεται να έχει ζητήσει από τον Mark Lucovsky (συνδημιουργό του Microsoft Windows NT) να ασχοληθεί με την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος, έτσι ώστε να μειώσει την εξάρτηση της από τα Android και iOS. Δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτό το λειτουργικό σύστημα θα αφορά αποκλειστικά mobile συσκευές, αλλά μοιάζει το πιθανότερο σενάριο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Επίσης, το Facebook OS θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις εφαρμογές του κοινωνικού δικτύου.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί αληθινό το project, τότε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μια τέτοια κίνηση ως το επόμενο βήμα της εταιρείας για να εξελιχθεί και να επεκταθεί πέρα απ’ όσα μας έχει συνηθίσει στα πρώτα 15 χρόνια ζωής της. Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του τμήματος hardware της Facebook, κ. Andrew “Boz” Bosworth,

Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει χώρος και για εμάς στο μέλλον. Δε νομίζω ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε απόλυτα την αγορά ή τους ανταγωνιστές μας για να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας, οπότε, θα πρέπει να ενεργήσουμε μόνοι μας.

Με το Facebook OS, η εταιρεία θα μπορούσε να αποκτήσει την ελευθερία να βελτιώσει και να ενσωματώσει νέα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη στιγμή, τα Android και iOS ίσως περιορίζουν τη δράση της Facebook με πρόσχημα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα (και καλά κάνουν θα πούμε εμείς…), επομένως, ένα δικό της λειτουργικό σύστημα αποκτά νόημα για να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί φυσικά να πείσει τους χρήστες να το εμπιστευτούν.

[via]

Loading