Gamer από το Texas έσωσε επιληπτικό νεαρό στο Ηνωμένο Βασίλειο με μια κλήση έκτακτης ανάγκης

Πέρυσι τον Απρίλιο ανακοινώθηκε η ποινή του Tyler Barriss, ο οποίος “έφαγε” 20 χρόνια φυλάκιση για ένα βλακώδες SWATting (κλήση στην Αστυνομία για υποτιθέμενα επείγοντα περιστατικά με στόχο τους αντίπαλους gamers) που οδήγησε στο θάνατο ενός πολίτη στο Kansas. Αυτή τη φορά, έρχεται στη δημοσιότητα το ακριβώς ανάποδο.

Όπως αναφέρει το BBC, μία 21χρονη gamer από το Texas κατάφερε να σώσει έναν 17χρονο από το Ηνωμένο Βασίλειο, καλώντας έγκαιρα τις αρμόδιες Αρχές! Συγκεκριμένα, η Dia Lathora διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον 17χρονο συμπαίκτη της, Aidan Jackson, και όντως αποδείχτηκε ότι έπαθε επιληπτική κρίση.

Οι γονείς του Jackson βρισκόταν στον κάτω όροφο του σπιτιού τους, χωρίς να έχουν αντιληφθεί πως ο γιος τους έχει πάθει κρίση διότι η πόρτα του δωματίου του ήταν κλειστή. Η Lathora δήλωσε ότι ο συμπαίκτης της είπε πως νιώθει κάπως περίεργα και ότι πήγε στο κρεβάτι του να ξαπλώσει γυρίζοντας το μικρόφωνο προς το μέρος του για να συνεχίσουν να μιλούν. Σε κάποια στιγμή, η Lathora διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον Aidan και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Να σημειωθεί ότι γνώριζε τη διεύθυνση του Aidan, αλλά δεν είχε κανένα άλλο στοιχείο επικοινωνίας για να καλέσει στο σπίτι του. Γι’ αυτό έσπευσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και ασθενοφόρο, οι οποίοι κατέφθασαν άμεσα στο σπίτι του νεαρού, ενημέρωσαν τους ανυποψίαστους γονείς για το τι μπορεί να συμβαίνει και μπαίνοντας στο δωμάτιο βρήκαν τον Jackson στη φάση της κρίσης. Ο ίδιος ο Aidan δήλωσε ότι το μόνο που θυμάται είναι η Αστυνομία και οι γονείς του μέσα στο δωμάτιο να του λένε ότι έπαθε επιληπτική κρίση.

Από την πλευρά της, η μητέρα ανέφερε πως άνοιξε την πόρτα και οι αστυνομικοί της είπαν πως υπάρχει αναίσθητος άνδρας μέσα στο σπίτι. Ο Aidan είχε πάθει ξανά επιληπτική κρίση το Μάιο του 2019 και γρήγορα έτρεξαν στο δωμάτιο του για να δουν τι συμβαίνει. Η μεγαλύτερη έκπληξη της, πάντως, ήταν πως η κλήση έκτακτης ανάγκης προήλθε από κάποιον στο Texas, δηλαδή από απόσταση περίπου 7500km!

[via]

Loading