Get Digital από το Facebook: Ένα χρήσιμο εργαλείο για μαθητές και γονείς με την επιστροφή στο σχολείο

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που κάθε χρόνο σηματοδοτεί την επιστροφή στο σχολείο για τους μαθητές όλου του κόσμου. Με την έναρξη του σχολικού έτους, το Facebook γίνεται στα χέρια των νέων βασικό μέσο διάδρασης και κοινωνικοποίησης, αφού πολλοί μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνδεθούν διαδικτυακά με τους νέους τους συμμαθητές, συχνά προτού καν συναντηθούν στις σχολικές αίθουσες. Πόσο ασφαλές είναι όμως το ίντερνετ σήμερα και τι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν μαθητές, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί;

Τον περασμένο Απρίλιο το Facebook παρουσίασε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ηλεκτρονική πλατφόρμα “Get Digital”, ένα έργο που ως βασικό στόχο έχει την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η νέα αυτή πλατφόρμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένους αναλυτικούς οδηγούς καθώς και χρήσιμες πηγές για την αποφυγή απειλών και κινδύνων που μπορεί κανείς να συναντήσει στο ίντερνετ. Στα πλαίσια της παρουσίασης της πλατφόρμας στην Ελλάδα, το Facebook προχώρησε μάλιστα σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το χαμόγελο του Παιδιού», έναν αληθινά πρωτοπόρο οργανισμό στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, που ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή, εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Μέσα από αυτήν την συνεργασία διοργανώθηκε ένας κύκλος από 5 δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια τον Απρίλιο και το Μάιο, σε μία σειρά επίκαιρων θεματικών όπως η διαδικτυακή ασφάλεια, οι τρόποι καλής συμπεριφοράς στο ίντερνετ, ο εκφοβισμός και η σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο, καθώς και οι προσπάθειες «ψαρέματος». Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, με πάνω από 567.700 θεατές και 2.309 επισκέψεις στην ελληνική ιστοσελίδα Get Digital. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν ενθουσιωδώς μέρος στις κατατοπιστικές συζητήσεις και ενημερώθηκαν εκτενώς για τους τρέχοντες κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδικτυακό πεδίο.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Angelo Mazzetti, Head of Public Policy του Facebook σε Ιταλία και Ελλάδα,

Από την προηγούμενη χρονιά οι ζωές των νέων ανθρώπων έχουν στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στο ψηφιακό πεδίο, με τις περισσότερες τάξεις στα σχολεία να κάνουν μάθημα διαδικτυακά. Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων και με την επιστροφή στα σχολεία να έχει φτάσει, το να έχουμε μία πλατφόρμα ενημέρωσης προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών, στην οποία θα παρουσιάζονται οι ευκαιρίες αλλά και οι κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο, αποτελεί για εμάς σπουδαία προτεραιότητα. Πρόκειται για την βάση της φιλοσοφίας μας πίσω από την δημιουργία της πλατφόρμας “Get Digital”: να υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς και αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου εργαλείου για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τόσο από τους μαθητές όσο και από τις οικογένειές του

H πλατφόρμα Get Digital είναι εδώ για να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες σε μαθητές, γονείς αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό που ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με τέτοιου είδους προκλήσεις στις σχολικές αίθουσες, ψηφιακές και μη.

Κάντε λοιπόν swipe up και μάθετε περισσότερα σχετικά με την πλατφόρμα Get Digital και το πώς μπορείτε να σερφάρετε διαδικτυακά πάντοτε με ασφάλεια!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading