Το περίφημο Confidential Mode διαθέσιμο στο Gmail για συσκευές Android [Video]

Μία από τις σημαντικότερες νέες λειτουργίες του ανανεωμένου Gmail είναι το Confidential Mode, που επιτρέπει στον χρήστη να προσθέτει ημερομηνία λήξης σε κάποιο email, με αποτέλεσμα οι παραλήπτες να μην έχουν τη δυνατότητα να το προωθήσουν ή να το αντιγράψουν.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 4 μήνες από την παρουσίαση του για να το δούμε τελικά στην εφαρμογή του Gmail για συσκευές Android, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σύμφωνα με τη Google,

"Μπορείτε να στέλνετε emails και επισυναπτόμενα αρχεία με το Confidential Mode του Gmail για να διασφαλίσετε ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες θα φτάσουν μόνο σε όσους έχουν την έγκριση σας. Μπορείτε να θέσετε ημερομηνία λήξης, να κόψετε την πρόσβαση στις πληροφορίες του email στον παραλήπτη οποτεδήποτε θελήσετε, καθώς και να απεργοποιήσετε τις λειτουργίες προώθησης, αντιγραφής, εκτύπωσης και download"

Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε email που θα φεύγει με το Confidential Mode θα προστατεύετε από passcode που θέτει ο χρήστης και θα πρέπει να το μοιραστεί με τον παραλήπτη (μέσω ξεχωριστού email ή μέσω SMS) για να μπορέσει ο τελευταίος να δει το περιεχόμενο του.


[Google]

Loading