Κενό ασφαλείας στο σύστημα GSM μπορεί να δώσει ασύρματη πρόσβαση σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο

GSM

Μία αναφορά του Reuters έρχεται να ταράξει (για μια ακόμα φορά) τα νερά της κινητής τηλεφωνίας, καθώς σύμφωνα με αυτή το σύστημα GSM (χρησιμοποιείται στο 80% των φορητών συσκευών σε όλο τον κόσμο) παρουσιάζει σοβαρό κενό ασφαλείας που επιτρέπει σε hackers να πάρουν τον έλεγχο της συσκευής και να πραγματοποιούν κλήσεις ή να στέλνουν γραπτά μηνύματα!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής Security Research, Karsten Nohl, δεν θα αποτελούσε έκπληξη μια ραγδαία αποστολή μηνυμάτων ή κλήσεων σε συγκεκριμένους αριθμούς, που θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια ποσά στον εκάστοτε hacker μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τον τρόπο εκμετάλλευσης του κενού ασφαλείας.

Παρόμοια προβλήματα με το δίκτυο GSM είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά μόνο για συγκεκριμένες συσκευές, ωστόσο αυτή τη φορά εκφράζονται ανησυχίες για την καθολικότητα του κενού ασφαλείας που επηρρεάζει δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα μέσα στις επόμενες ημέρες.

[πηγή Reuters]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc, Mobiles. Bookmark the permalink.

2 Responses to Κενό ασφαλείας στο σύστημα GSM μπορεί να δώσει ασύρματη πρόσβαση σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο

  1. Pingback: e-CITYmap News Κενό ασφαλείας στο σύστημα GSM μπορεί να δώσει ασύρματη πρόσβαση σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο

  2. Pingback: Κενό ασφαλείας στο σύστημα GSM | Κάθε Μέρα