GOG: Προσφέρει πλήρη αποζημίωση ακόμη και για παιχνίδια που έχεις παίξει

Το κατάστημα GOG προχώρησε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα αλλαγή στην πολιτική επιστροφής των παιχνιδιών που αγοράζουν οι χρήστες του, καθώς στο εξής θα προσφέρει πλήρη αποζημίωση για τις αγορές που πραγματοποιούν μέσα στις πρώτες 30 ημέρες από την ημερομηνία της αγοράς, ακόμη και αν έχουν παίξει κανονικά το παιχνίδι! Για όσους δεν γνωρίζουν, η πλατφόρμα Steam προσφέρει πλήρη αποζημίωση αν έχεις παίξει για λιγότερο από 2 ώρες.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση του το κατάστημα, μπορεί να μην θέτει κάποιο όριο gameplay, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση. Αυτό σημαίνει ότι κρίνει (σωστά) ανήθικο να τερματίσεις ένα παιχνίδι μέσα σε αυτές τις 30 ημέρες και στη συνέχεια να ζητήσεις να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν σέβεσαι τον χρόνο και τη σκληρή δουλειά που έγινε από τους δημιουργούς. Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει ένα παιχνίδι και το έχεις παίξει για αρκετές ώρες, τότε το πιο ηθικό θα είναι να γράψεις ένα review για να αναλύσεις την αρνητική γνώμη σου, παρά να ζητήσεις αποζημίωση.

Πως μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση από το GOG

Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσα από την ενότητα “Support”. Εκεί θα χρειαστεί να επιλέξετε την κατηγορία “Orders & Payments” και να μεταβείτε τέρμα κάτω αριστερά στην επιλογή “Contact Us”. Στη φόρμα που θα σας εμφανιστεί επιλέξτε στο “Problem Type” το “Other Order Related Issues”, συμπληρώστε το Order ID που υπάρχει στην απόδειξη αγοράς και εξηγήστε γιατί θέλετε να το επιστρέψετε.

Loading