AMP Project: Η νέα προσπάθεια της Google για να επιταχύνει το mobile Web

googleampdemo

Η εκθετική αύξηση στην χρήση mobile συσκευών για την πρόσβαση στο Internet έχει αναδείξει σε μείζον ζήτημα τη δυνατότητα ανοίγματος των ιστοσελίδων σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου το δίκτυο και οι συνδέσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Η καθυστέρηση στο άνοιγμα μιας ιστοσελίδας είναι ξεκάθαρα αρνητική τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους εκδότες (bloggers, ΜΜΕ κλπ.) και γι' αυτό η Google αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η εταιρεία παρουσιάζει το AMP Project (Accelerated Mobile Pages) το οποίο βασίζεται σε ένα νέο open source framework (AMP HTML) που μπορούν να χρησιμοποιούν οι developers για να στήσουν τις ιστοσελίδες τους. Στόχος είναι να βελτιωθεί δραματικά η ταχύτητα πρόσβασης από φορητές συσκευές χωρίς να θυσιάζεται το rich content των ιστοσελίδων (videos, γραφήματα, animations κλπ.).

Επάνω στο νέο framework εργάζονται ήδη περίπου 30 εκδότες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Twitter, Pinterest, WordPress.com, Chartbeat και LinkedIn. Εκτός από το rich content, οι εκδότες μπορούν επίσης να εφαρμόσουν κανονικά τα συστήματα διαφήμισης και παρακολούθησης στατιστικών μετρήσεων χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εμπρός, λοιπόν, για ένα ταχύτερο σερφάρισμα στις φορητές συσκευές μας.

[Google]

Loading