Η Google εξαγόρασε τη Softcard και συνεργάζεται με τους παρόχους για τον πόλεμο των mobile πληρωμών

google_wallet_softcard

Απανωτές οι κινήσεις στην αγορά των mobile πληρωμών, αφού μετά την εξαγορά της LoopPay από τη Samsung ήρθε η σειρά της Google να προχωρήσει στην εξαγορά της Softcard, μιας σύμπραξης των παρόχων τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ (AT&T, Verizon, T-Mobile) που θα έχει ως αποτέλεσμα την προεγκατάσταση του Google Wallet στα Android smartphones από το φθινόπωρο του 2015.

Η κίνηση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς οι τρεις προαναφερθέντες πάροχοι είχαν μπλοκάρει τη λειτουργία του Google Wallet στις συσκευές των δικτύων τους για να προωθήσουν το δικό τους σύστημα mobile πληρωμών, που τότε ονομαζόταν Isis και πλέον Softcard.

Επομένως, βλέπουμε δύο μέχρι πρότινος ανταγωνιστές (πάροχοι και Google) να ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στο Apple Pay, αλλά έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Ο λόγος είναι ότι η Apple φρόντισε να λανσάρει ένα σύστημα mobile πληρωμών που δεν είναι μόνο διαθέσιμο για iPhone 6/6 Plus, αλλά και για ένα ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυο εμπορικών συνεργατών που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει ούτε η Google, ούτε οι πάροχοι.

Ποιος πιστεύετε ότι θα επικρατήσει σ' αυτό το νέο "πεδίο μάχης";

[PR]

Loading