Google: Ετοιμάζει το Android Pay, ανεβάζει drones για παροχή Internet και θέλει να γίνει πάροχος τηλεπικοινωνιών [MWC 2015]

sundar-pichai-mwc-2015

Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορεί η φήμη ότι η Google θα λανσάρει τελικά τη δική της υπηρεσία παροχής τηλεπικοινωνιών και τώρα έρχεται η επιβεβαιώση από τον Sundar Pichai στο πλαίσιο της ομιλίας του στο MWC 2015. Όπως δήλωσε το αφεντικό των τμημάτων Android - Chrome και αντιπρόεδρος της εταιρείας, η Google θα συνεργαστεί με παρόχους όπως η Verizon και η AT&T με στόχο να παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Internet μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτός ο συνδυασμός σχετίζεται πιθανότατα και με την επιβεβαίωση του κ. Pichai ότι μέσα στο 2015 θα ανέβουν τα πρώτα ηλιακά drones της Titan Aerospace (εξαγοράστηκε από τη Google το 2014) για παροχή Internet σε απομακρυσμένες περιοχές ως συμπληρωματικό μέρος του Project Loon.

Τα νέου τύπου ηλιακά drones είναι ακόμη πιο ελαφριά, με μεγαλύτερη αυτονομία και δυνατότητα αιώρησης στο ύψος της στρατόσφαιρας. Από εκεί θα μπορούν να παρέχουν Internet σε συγκεκριμένες περιοχές ή να ενισχύουν το υπάρχον bandwidth ή να αποκαθιστούν την επικοινωνία μετά από ξαφνικές διακοπές (π.χ. από κάποια φυσική καταστροφή). Επομένως, θα υπάρχει συνεργασία με τους επίγειους παρόχους για αλληλοκάλυψη των υπηρεσιών τους.

Τέλος, ο Sundar Pichai αναφέρθηκε και στο σύστημα mobile πληρωμών Android Pay, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε πολλές νέες πληροφορίες στο συνέδριο Google I/O 2015 (28-29 Μαΐου).

[via]

Loading