Η Google θα ρωτά τους χρήστες Android ποιον web browser θέλουν να χρησιμοποιήσουν

Οι πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Google για απόλυτη διαφάνεια και αποφυγή μονοπωλιακών πρακτικών στο λειτουργικό σύστημα Android έπιασαν τόπο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ενημερώνει τους κατόχους συσκευών Android στην Ευρώπη για τις επιλογές που έχουν σε web browsers για να εγκαταστήσουν στη συσκευή τους, αλλά και για τις διαθέσιμες μηχανές αναζήτησης.

Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας, η Google είχε τιμωρηθεί από την ΕΕ με πρόστιμο €4.34 δισ. για μονοπωλιακές πρακτικές που αφορούσαν τη μηχανή αναζήτησης. Η ίδια δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι έχει παρανομήσει σε κάτι, παρόλα αυτά, προχώρησε σε αλλαγές σχετικά με την αδειοδότηση των εφαρμογών Android για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα.

Τώρα, η ιστορία με τους web browsers στις Android συσκευές στην Ευρώπη θυμίζει όσα είχαν γίνει πριν μερικά χρόνια με τη Microsoft, όταν η ΕΕ την είχε αναγκάσει να ενημερώνει τους χρήστες των λειτουργικών συστημάτων Windows 7 και Windows 8 πως υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός του προεγκατεστημένου Internet Explorer.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αρχίσει η ενημέρωση των χρηστών από τη Google, όμως η εταιρεία αναφέρει ότι θα τη λάβουν τόσο οι νέοι χρήστες, όσο και οι παλιοί.

[Google]

Loading