Google: Απαγορεύει τις «sugar daddy» εφαρμογές από το Google Play Store

H Google δημοσίευσε μία σειρά αλλαγών σχετικά με την πολιτική της στο Play Store, αλλάζοντας τους κανόνες για το ακατάλληλο περιεχόμενο σε μία ύστατη προσπάθεια να απαγορεύσει τις «αντισταθμισμένες σεξουαλικές σχέσεις», στοχεύοντας δηλαδή τις sugar daddy ή sugar dating εφαρμογές. Σύμφωνα με την Google, από την 1η Σεπτεμβρίου οι sugar daddy εφαρμογές θα καταργηθούν επίσημα από το κατάστημα της, αλλά εξυπακούεται πως δεν μπορεί να εμποδίσει το sideloading.

Σε περίπτωση που τυγχάνει να αγνοείτε τι εστί sugar daddy – ή sugar mommy – πρόκειται για έναν άντρα, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας, ο οποίος όντας ευκατάστατος, «διαπραγματεύεται» την οικονομική του κατάσταση με αντάλλαγμα τη σύναψη μίας σχέσης. Κοινώς, ξοδεύει ή δίνει χρήματα στο «ταίρι» του για να τον συντροφεύει στην καθημερινότητα του.

Παρόλο που οι εφαρμογές αυτού του είδους ακούγονται σπάνιες, υπάρχουν εκατομμύρια λήψεις με αρκετά υψηλές βαθμολογίες. Ωστόσο, η ποιότητα των κριτικών – σε ορισμένες περιπτώσεις – υπαινίσσονται ένα είδος χειραγώγησης.

Θα έλεγε κανείς πως από τη στιγμή που ο άμεσα ενδιαφερόμενος ενεργεί κατά τη βούληση του στις προκείμενες εφαρμογές, δεν προκύπτει λόγος παρέμβασης. Η Google όμως δεν συμφωνεί με αυτό. Η εταιρεία είναι σαφές ότι δεν αντιτίθεται στη φύση της αναφερόμενης σχέσης, αλλά στο γεγονός ότι συχνά σημειώνεται η ύπαρξη της σεξουαλικής σχέσης και η εταιρεία έχει γενική απαγόρευση του σεξουαλικού περιεχομένου.

Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την εταιρεία, προκειμένου να λυθεί το ερώτημα γιατί να καταργηθούν αυτού του είδους οι εφαρμογές και να επιτρέπονται άλλες εφαρμογές γνωριμίας, όπως είναι το Tinder, αλλά η εταιρεία δεν έχει απαντήσει προς το παρόν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading