Google Chrome 64: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με patches για Meltdown/Spectre, βελτιωμένο pop-up blocker κ.ά.

Διαθέσιμη από σήμερα η τελική έκδοση του web browser Chrome 64 για Windows, macOS και Linux, η οποία φέρνει μαζί της πολλές σημαντικές αλλαγές, όπως τα patches για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre, προστασία από τα auto-directs, βελτιωμένο pop-up blocker και απενεργοποίηση των autoplay videos.

Όπως σημειώνει η Google, ο νέος pop-up blocker δεν επιτρέπει στις ιστοσελίδες να παραπλανούν τον χρήστη με την προσθήκη "διάφανων" στρώματα που ανοίγουν νέα παράθυρα ή καρτέλες μόλις αυτός πατήσει οπουδήποτε μέσα στην σελίδα. Σε ό,τι αφορά τα videos που ξεκινούν να παίζουν αυτόματα, η Google θα επιτρέπει την αναπαραγωγή τους μόνο εάν είναι απενεργοποιημένος ο ήχος ή αν ο χρήστης δείξει ενδιαφέρον για αυτά.

Ακόμη, η Google αναβάθμισε την V8 JavaScript Engine επειδή οι ερευνητές της ανακάλυψαν ότι οι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες Meltdown και Spectre με μόλις λίγες γραμμές κώδικα JavaScript. Για τα περίεργα redirects, οι χρήστες θα παραμένουν πλέον στην ιστοσελίδα όπου βρίσκονται εξαρχής και όλα τα redirects θα εμφανίζονται στην infobar.

Τέλος, όσοι έχουν εγκαταστήσει το Windows 10 Fall Creators Update και διαθέτουν κάρτα γραφικών συμβατή με HDR, τότε θα μπορούν να παρακολοθούν HDR videos μέσα από τον Chrome browser.

Να σημειωθεί ότι αναβαθμίστηκε και το Chrome browser στην έκδοση 64 για συσκευές Android, όπου μεταξύ άλλων θα μπλοκάρει τις ιστοσελίδες που ανοίγουν διαφημιστικά νέα παράθυρα ή tabs χωρίς την άδεια του χρήστη.

Loading