Η Google αρνείται ότι θα “σκοτώσει” το Chrome OS

Chrome-OS

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Google θα ενσωματώσει το Chrome OS στο Android OS μέσα στο επόμενο έτος και ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη του πρώτου από το 2017. Η απάντηση της εταιρείας ήρθε μετά από λίγες ημέρες για διευκρινήσει τις πραγματικές προθέσεις της διά στόματος του Hiroshi Lockheimer, αντιπρόεδρο του τμήματος Android/Chrome OS/Chromecast.

“Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει σύγχυση σχετικά με το μέλλον του Chrome OS και των Chromebooks, η οποία προήλθε από τις φήμες για ενοποίηση του λειτουργικού συστήματος με το Android OS. Είναι αλήθεια ότι αναζητούμε τρόπους συνδυασμού των δύο συστημάτων, ωστόσο δεν σκοπεύουμε να ‘σκοτώσουμε’ το Chrome OS. Αντιθέτως, θα τηρήσουμε τον κλασικό κύκλο αναβάθμισης κάθε έξι εβδομάδες και εγγυόμαστε αυτόματες ενημερώσεις για 5 χρόνια”

Η παραπάνω δήλωση μπορεί να ερμηνευτεί είτε ως διάψευση της φημολογίας, είτε ως επιβεβαίωση με μοναδική διαφορά στο χρονοδιάγραμμα. Επομένως, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε περισσότερα laptops με Android OS στο άμεσο μέλλον παρά προτάσεις με Chrome OS.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Chrome OS, Google, Software. Bookmark the permalink.