Google Chrome: Προστασία των incognito tabs με δακτυλικό αποτύπωμα στις συσκευές Android

Όλοι οι web browsers διαθέτουν incognito ή private mode περιήγησης στο Internet και ενημερώνουν ρητά τους χρήστες πως αυτό δεν σταματά τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και άλλους τρίτους να παρακολουθούν την δραστηριότητα τους, αλλά τουλάχιστον κρύβεται το ιστορικό από άλλους χρήστες της ίδιας συσκευής.

Η Google ενεργοποίησε ακόμη ένα φίλτρο ασφαλείας για την on-device προστασία της ιδιωτικότητας του χρήστη, καθώς μπορούμε πλέον να «κλειδώσουμε» τα ανοικτά incognito tabs του Chrome browser με το δακτυλικό αποτύπωμα μας. Η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τα flags του Chrome browser σε συσκευές Android, αρκεί να έχετε εγκατεστημένη την έκδοση Chrome 105, με μια επίσκεψη στην διεύθυνση chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android όπου θα βρείτε την σχετική επιλογή.

Εάν το ενεργοποιήσετε, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον Chrome browser και στη συνέχεια να μεταβείτε στις γενικές ρυθμίσεις του στην ενότητα Privacy & Security, όπου και θα δείτε την επιλογή «Lock incognito tabs when you leave Chrome». Από εκεί και πέρα, εάν θέλετε να δείτε τα incognito tabs θα πρέπει να περάσετε το δακτυλικό αποτύπωμα σας, αλλά τουλάχιστον θα μπορείτε να κλείσετε τις καρτέλες χωρίς να χρειάζεται ξεκλείδωμα.

Να σημειωθεί ότι για την έκδοση του Chrome browser για iOS συσκευές υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό η δυνατότητα κλειδώματος/ξεκλειδώματος των incognito tabs μέσω του Face ID (όπως και σε άλλες εφαρμογές της Google).

[via]

Loading