3 Χρόνια Google Chrome!

Ακριβώς τρία χρόνια πριν πρωτοκυκλοφόρησε ο Google Chrome και σήμερα, ώντας ένας από τους πιο δημοφιλείς, μινιμαλιστικούς και σταθερούς web browsers, η Google έχει πολύ περισσότερους λόγους να γιορτάζει από μία απλή επέτειο!

Συγκεκριμένα, ο Chrome έχει παρουσιάσει άνοδο του μεριδίου του κατά 15%, ενώ σε κάποιες χώρες (όπως στη Μ. Βρετανία), έχει κατορθώσει να ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον Firefox και να βρίσκεται δεύτερος μετά τον Internet Explorer.

Στην πορεία ο Chrome έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή της δομής και της εξέλιξης των browsers. Οι συνεχείς κυκλοφορίες νέων εκδόσεων (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκδοση 13) έχει εξαναγκάσει τις Microsoft και Mozilla να αναθεωρήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Συγκεκριμένα, η τελευταία έχει περάσει από την έκδοση 4 στην έκδοση 6 μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες, ενώ χρειάστηκαν 3 χρόνια για να περάσει από την έκσοδη 3 στην 4!

Ως γνωστόν, η Google έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τον Chrome, πολύ ανώτερες από έναν web browser. Τον περασμένο Ιούνιο, μάλιστα, είδαμε την κυκλοφορία των ChromeBooks, των notebooks της Google με λειτουργικό σύστημα Chrome OS.

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, Χρόνια Πολλά στον Google Chrome και να μη σταματήσει ποτέ να εξελίσσεται...

[πηγή mashable]

 

Loading