Η Google πιέζει για τη "διάσωση" της Huawei με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Μπορεί να ήταν η πρώτη που συμμορφώθηκε με το διάταγμα Trump για το μπλοκάρισμα της Huawei, παρόλα αυτά, η Google είναι κάθετα αντίθετη με αυτήν την απόφαση και μάλιστα ασκεί πίεση στην Ουάσινγκτον για άρση του μέτρου με πρόσχημα την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ!

Η Google τονίζει ότι αν δεν υπάρχει πρόσβαση στο Android OS, τότε η Huawei θα αναγκαστεί να επισπεύσει την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος που θα μπορεί να "τρέξει" εφαρμογές Android. Ένα τέτοιο "υβριδικό" σύστημα είναι πολύ πιθανό ότι θα έχει πολλά περισσότερα κενά ασφαλείας σε σύγκριση με το Android OS, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε επιθέσεις από hackers και μακροπρόθεσμα να απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Από τη μια πλευρά θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Google δεν θέλει με τίποτα την εξάπλωση ενός νέου λειτουργικού συστήματος που θα υποστηρίζει τις εφαρμογές Android, δεδομένου ότι οι συσκευές της Huawei χρησιμοποιούνται από δεκάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη, ως επίσημη εξήγηση της στάσης της δηλώνει το παρακάτω:

Όπως όλες οι άλλες Αμερικανικές εταιρείες, επικοινωνούμε με το Υπουργείο Εμπορίου για να διασφαλίσουμε ότι τηρούμε τις εντολές του. Ο κύριος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της Google που έχουν στην κατοχή τους συσκευές της Huawei, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Το έχουμε πει πολλές φορές, ας το πούμε άλλη μία. Ένα ενδεχόμενο οριστικό μπλοκάρισμα της Huawei δεν θα είναι καταστροφικό μόνο για την κινέζικη εταιρεία, αλλά θα συνταράξει γενικότερα τον κόσμο της τεχνολογίας και την πλειοψηφία των μεγάλων εταιρειών.

[via]

Loading