Η Google ετοιμάζει το πρώτο ιδιωτικό καλώδιο δικτύου που θα ενώσει ΗΠΑ με Ευρώπη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι ετοιμάζει το πρώτο δικό της ιδιωτικό καλώδιο δικτύου που θα ενώσει τις ΗΠΑ με την Ευρώπη διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό, ξεκινώντας από την Virginia Beach για να καταλήξει στη Γαλλία (απόσταση περίπου 6500km). Η ονομασία του είναι Dunant προς τιμήν του Henry Dunant, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, από τον Ατλαντικό Ωκεανό περνούν 19 παρόμοια καλώδια δικτύου και η ίδια χρησιμοποιεί τα 6 από αυτά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Επομένως, μοιάζει απόλυτα λογική η κίνηση να στήσει το δικό της δίκτυο και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους χρόνους καθυστέρησης (latency) παρά στο bandwidth που θα της προσφέρει το Dunant. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι από τη στιγμή που είναι ιδιωτικό θα μπορεί να επιλέγει την οδό που θα ακολουθούν τα δεδομένα για να τα προσφέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Την κατασκευή του Dunant έχει αναλάβει η TE SubCom και αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της το 2020 για να τεθεί σε λειτουργία. Η διάρκεια ζωής κυμαίνεται μεταξύ 15-25 έτη.

[Google]

Loading