Google, Facebook, Microsoft, Twitter κ.ά. σε κοινή δράση για σωστή ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 έχει χτυπήσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 180.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με 7000+ από αυτούς να έχουν χάσει δυστυχώς τη ζωή τους. Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων, η παραπληροφόρηση και ο πανικός καλά κρατεί, γι’ αυτό οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και σε αυτό το κομμάτι.

Συγκεκριμένα, οι Microsoft, Twitter, Facebook, Google, YouTube, LinkedIn και Reddit ανακοίνωσαν ότι συντονίζουν τις προσπάθειες τους με σκοπό να παρέχουν στους χρήστες σωστή ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση του κορωνοϊού, καθώς και να μπλοκάρουν όσο γίνεται τις παραπλανητικές ειδήσεις. Όλες οι ενημερώσεις θα δημοσιεύονται κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές κάθε χώρας.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είδαμε αρκετά μεγάλα “κεφάλια” να λαμβάνουν μέτρα για τη σωστή ενημέρωση του κοινού και την αποτροπή των επιτήδειων, όπως για παράδειγμα η Facebook με την απαγόρευση εμπορικών δημοσιεύσεων και διαφημίσεων, αλλά και την παροχή απεριόριστου δωρεάν διαφημιστικού χώρου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στο κοινωνικό δίκτυο και το Instagram.

Loading