Η Google ανακοινώνει βελτιωμένη προβολή 3D και offline πρόσβαση στο Google Maps [Video]

 

Google

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η εκδήλωση της Google με την εταιρεία να ανακοινώνει μερικές σπουδαίες αλλαγές και βελτιώσεις στη δημοφιλή υπηρεσία χαρτών Google Maps. Η σημαντικότερη, ίσως, από αυτές είναι η δυνατότητα της offline αποθήκευσης μέρους ενός χάρτη για τη μετέπειτα χρησιμοποίησή του οπουδήποτε.

Η λειτουργία αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Android χωρίς να υπάρχει, όμως, κάποια σαφή ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Google σημειώνει, μάλιστα, ότι σε συσκευές με ενσωματωμένη πυξίδα θα είναι εφικτός ο προσανατολισμός χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Wi-Fi ή 3G.

H εταιρεία, επίσης, ανακοίνωσε τη βελτίωση της προβολής 3D χάριν σε ένα νέο σύστημα υψηλά πετούμενης τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν κάμερες που είχαν τοποθετηθεί σε αεροπλάνα και κατέγραφαν εικόνες σε γωνία 45 μοιρών σε όλες τις κατευθύνσεις. Έπειτα με μια διαδικασία που ονομάζεται στερεοφωτογραμμετρία συνδυάστηκαν οι εικόνες αυτές για τη δημιουργία τρισδιάστατων ρεαλιστικών φωτογραφιών. Η επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνικής πραγματοποιήθηκε στην εφαρμογή Google Earth του iPad με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στο Android.

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Google, Maps and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Google ανακοινώνει βελτιωμένη προβολή 3D και offline πρόσβαση στο Google Maps [Video]

  1. Pingback: Google Maps με offline υποστήριξη και αναβάθμιση των Google Earth, Google Chrome και YouTube για Android

  2. Pingback: Google Earth με 3D mode, διαθέσιμο στο App Store