Google Maps: Νέες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις

Αν αυτές τις ζεστές, καλοκαιρινές μέρες εξακολουθούν να σας ενθουσιάζουν οι βόλτες και οι εξερευνήσεις με φίλους, το Google Maps θα σας βοηθήσει να συντονίσετε τα σχέδιά σας και να παραμείνετε συνδεδεμένοι. Είτε ψάχνετε για αυτά που πρέπει να δείτε σε μια πόλη την οποία επισκέπτεστε για πρώτη φορά είτε προγραμματίζετε διαδρομές με ποδήλατο ή θέλετε απλώς να κάνετε βόλτες με τους φίλους σας, τα updates που έγιναν στο Google Maps θα σας καλύψουν πλήρως.

Γνωρίστε δημοφιλή αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο με έναν εντελώς νέο τρόπο

Με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς να είναι στο απόγειό τους, ο κόσμος καταφεύγει στο Google Maps για να προγραμματίζει τα ταξίδια του και να βρίσκει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με μέρη που θέλει να επισκεφθεί — για παράδειγμα, ποιες ώρες λειτουργούν και αν υπάρχει μεγάλη κοσμοσυρροή. Για να σας βοηθήσουμε με τη διαδικασία προγραμματισμού του ταξιδιού σας, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς στο Google Maps ρεαλιστικές αεροφωτογραφίες από περίπου 100 από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα του immersive view, το οποίο θα παρουσιάσουμε. Μια μοναδική εμπειρία που συνδέει την Τεχνητή Νοημοσύνη με δισεκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης από το Street View, τους δορυφόρους και τις αεροφωτογραφίες.

Αν, για παράδειγμα, προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με το συγκεκριμένο update μπορείτε να έχετε την αίσθηση του πώς μοιάζει το Empire State Building από ψηλά και από κοντά, ώστε να αποφασίσετε αν θέλετε να το συμπεριλάβετε στο ταξιδιωτικό σας πλάνο. Για να δείτε τις διαθέσιμες αεροφωτογραφίες, αναζητήστε ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς στο Google Maps και πηγαίνετε στην ενότητα των Φωτογραφιών.

Ετοιμαστείτε για τη βόλτα σας με νέες πληροφορίες για ποδηλατικές διαδρομές

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ποδήλατο! Τους τελευταίους μήνες, η χρήση του ποδηλάτου έχει αυξηθεί παγκοσμίως περισσότερο από 40% – κάτι που δεν προξενεί εντύπωση, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο ζεστός καιρός σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των καυσίμων οδηγούν τους ανθρώπους στην αναζήτηση πιο βιώσιμων επιλογών για τις μετακινήσεις τους. Εδώ και πάνω από 12 χρόνια, το Google Maps προσφέρει οδηγίες για ποδηλατικές διαδρομές χάρη στον συνδυασμό της Τεχνητής Νοημοσύνης με δεδομένα των πόλεων, αλλά και αξιοποιώντας τη γνώση των συνεργατών μας στον τομέα της χαρτογράφησης και την ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε από την κοινότητα του Google Maps. Σήμερα, με τις νέες πληροφορίες που διαθέτουμε, μπορείτε να συγκρίνετε εύκολα ποδηλατικές διαδρομές, βλέποντας ακόμη και την υφή του εδάφους (όπου είναι διαθέσιμη), ώστε να προετοιμαστείτε για τη διαδρομή που σας περιμένει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε πληροφορίες για διαδρομές με ποδήλατο σε οποιοδήποτε προορισμό. Εκτός από τη μορφολογία του σημείου, θα μάθετε επίσης αν στη συγκεκριμένη διαδρομή θα συναντήσετε πυκνή κυκλοφορία αυτοκινήτων, σκαλιά ή απότομους λόφους. Θα μπορείτε, επίσης, να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον δρόμο, ώστε να ξέρετε με μια ματιά τι είδους είναι – κεντρικός ή επαρχιακός.

Μείνετε συνδεδεμένοι και ασφαλείς

Πιο έντονη κοινωνική ζωή σημαίνει περισσότερος χρόνος αφιερωμένος σε συναντήσεις με φίλους και οικογένεια. Με τη νέα υπηρεσία των ειδοποιήσεων για κοινοποίηση τοποθεσιών, μπορείτε να δείτε αν ο δικός σας άνθρωπος έφτασε ή έφυγε από ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να συντονίζετε πιο εύκολα τη συνάντησή σας. Πείτε, για παράδειγμα, ότι κατευθύνεστε σε μια συναυλία με μια παρέα φίλων. Εάν έχουν ήδη επιλέξει να μοιραστούν την τοποθεσία μαζί σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ειδοποίηση σχετικά με τη διεύθυνση της συναυλίας για να ξέρετε αν έφτασαν και να συναντηθείτε γρήγορα. Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να βάλετε μια ειδοποίηση για το πότε θα φύγουν από τον χώρο – σε περίπτωση που χαθείτε. Προσωπικά, ένας από τους τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιήσω τη συγκεκριμένη υπηρεσία φέτος το καλοκαίρι, όταν θα φύγω για ένα ταξίδι πεζοπορίας μόνη μου, είναι να ζητήσω από την αδελφή μου να βάλει τη σχετική ειδοποίηση με το πάρκινγκ της αφετηρίας μου, ώστε να είμαι ήσυχη ότι κάποιος γνωρίζει πως επέστρεψα ασφαλής στη βάση μου.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της υπηρεσίας, που δημιουργήσαμε, βρίσκεται η προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικότητας. Οι ειδοποιήσεις αυτές μπορούν να ενεργοποιηθούν μόνο από κάποιον που έχει ήδη συμφωνήσει να μοιραστεί την τοποθεσία του μαζί σας. Το άτομο αυτό θα λάβει πολλαπλές υπενθυμίσεις — όπως μια ειδοποίηση push στην εφαρμογή του Maps, καθώς και μια σειρά από email. Όπως πάντα, εσείς θα έχετε τον έλεγχο: θα μπορείτε να μη μοιράζεστε πια την τοποθεσία σας ή να μπλοκάρετε κάποιον που στέλνει γενικά ειδοποιήσεις.  


Οι αεροφωτογραφίες διάσημων αξιοθέατων και οι ειδοποιήσεις κοινοποίησης τοποθεσίας λανσάρονται ήδη παγκοσμίως στο Google Maps, σε συσκευές Android και iOS, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα λανσαριστούν πληροφορίες για ποδηλατικές διαδρομές σε εκατοντάδες χώρες στις οποίες είναι διαθέσιμες τέτοιες οδηγίες.

Loading