Google Messages: Θα δούμε σύντομα end-to-end κρυπτογράφηση για τα RCS

Πριν από μερικές ημέρες, η εφαρμογή Messages της Google ξεπέρασε το 1 δισ. downloads και διέρρευσε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να ενσωματώσει τη δυνατότητα αντίδρασης στα μηνύματα με emojis, όπως περίπου συμβαίνει στο iMessage της Apple. Δεν θα περιοριστεί, όμως, μόνο σε αυτήν την προσθήκη και μάλιστα η επόμενη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ώρες, είναι πολύ σημαντικότερη για όλους τους χρήστες.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα 9to5Google αποκαλύπτει πως βρέθηκαν ίχνη στον κώδικα μιας δοκιμαστικής έκδοσης του Messages σχετικά με την ενσωμάτωση end-to-end κρυπτογράφησης για τα μηνύματα RCS* (Rich Communication Service). Εξίσου ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για να στέλνεις/δέχεσαι μηνύματα RCS θα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο Internet, διαφορετικά τα μηνύματα θα φεύγουν με τη μορφή SMS ή MMS χωρίς κρυπτογράφηση.

Για την ώρα δεν έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Google, αλλά θα ποντάρουμε στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της πρώτης beta έκδοσης του Android 11 στις 3 Ιουνίου 2020.

*RCS: Πρόκειται για τον διάδοχο των SMS/MMS που θα επιτρέψει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Loading