Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΕΕ για τη νέα πολιτική ασφαλείας της Google

Οι αντιδράσεις για τις αλλαγές στην πολιτική ασφαλείας της  Google συνεχίζονται από πλευράς ΕΕ, με τη Γαλλική κυβέρνηση να ζητά να τεθούν σε ισχύ δύο μέρες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία (1η Μαρτίου).

Αφού επιλέχθηκε να ηγηθεί της έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η National Commission for Computing and Civil Liberties (CNIL) της Γαλλίας απεύθυνε νέα ανοιχτή επιστολή στο Larry Page.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η νέα πολιτική δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Προστασία της Ιδιωτικότητας επισημαίνοντας δύο σημεία: την έλλειψη διαφάνειας της Google σχετικά με τα δεδομένα και τους λόγους που συλλέγονται και την εφαρμογή μιας μη-συγκεκριμένης πολιτικής σε δεκάδες διαφορετικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, παρά τους ισχυρισμούς της Google, η γαλλική επιτροπή αναφέρει ότι η ΕΕ δεν ενημερώθηκε εγκαίρως ούτε και επαρκώς για τις επικείμενες αλλαγές. Για το λόγο αυτό, σκοπεύει να αποστείλει ερωτηματολόγιο στη Google περί τα μέσα Μαρτίου.

Ο Σύμβουλος Παγκόσμιου Απορρήτου της Google, Peter Fleischer, απάντησε με επιστολή ότι η εταιρεία έκανε πολλές προσπάθειες για να συναντηθεί με τις γαλλικές αρχές και ότι η νέα πολιτική σέβεται τη νομοθεσία και τις αρχές περί ιδιωτικότητας της Ευρώπης.

[πηγή theverge]
Loading