Nexus Q: Η μυστηριώδης συσκευή για άμεση επικοινωνία με smartphones, tablets, TVs κλπ. [Update]

Google Nexus Q

Ακόμα μία διαρροή πριν ξεκινήσει η Google I/O 2012, αυτή τη φορά μια μυστηριώδης σφαιρική συσκευή, η οποία φαίνεται ότι επικοινωνεί με smartphones, tablets, συστήματα ήχου και τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread ή μεταγενέστερο, χάριν στο ενσωματωμένο WiFi και Ethernet, για την αναμετάδοση υλικού από YouTube και Google Play (ταινίες, μουσική κλπ.).

Update: Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για συσκευή home entertainment, για την ακρίβεια "social streaming media player", η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά σε τιμή $299.

Ο χρήστης θα μπορεί να streamάρει υλικό (μουσικό, video, YouTube videos, playlists κλπ.) σε συμβατές συσκευές, ενώ θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως ενισχυτή 25W συνδέοντας ηχεία της επιλογής του ή τα Triad της Google (τιμή $400...).

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Nexus Q διαθέτει ενσωματωμένη κεραία WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, NFC chip και αισθητήρα αφής, μνήμη RAM 1GB, αποθηκευτικό χώρο 16GB και χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Loading